Hybrid nettsky til olje og gass

Telecomputing har fått to nye avtaler og fornyet en tredje.

Hybrid nettsky til olje og gass
Eksempel på FPSO som skip: Knock Adoon til BW Offshore. Bilde: BW Offshore

Telecomputing melder om to nye IT-driftsavtaler innen olje og gass, med henholdsvis Songa Offshore og Fred. Olsen Production. De har også fornyet avtalen med Bergesen-selskapet BW Offshore for ytterligere tre år. Alle tre er globale aktører.

Avtalene gjelder driftsløsninger etter Telecomputings konsept «Hybrid Cloud», en kombinasjon av Microsoft Cloud OS og egenutviklede tjenester.

Fred. Olsen Productions eier og drifter flere fartøy av typen FPSO, «floating, production, storage and offloading», det vil si flytende plattformer der petroleum lagres og prosesseres. Noen FPSO ser ut som skip, andre har form av bøyer. Fred. Olsen Production ble kjøpt av Yinson Holdings i fjor, og tatt av børs 20. januar. På grunn av overtakelsen skilles selskapet ut fra IT-miljøet i Fred. Olsen Group. Telecomputing skal levere driftsløsning til selskapets kontorer i Oslo, Singapore, Gabon og Nigeria, samt til fartøy utenfor vestkysten av Afrika.

FPSO som bøye: Sevan Voyageur, fotografert under ombygging i Eydehavn i 2010. Diameter ved vannlinjen er 60 meter. Sevan Marine solgte bøyen til Teekay Petrojarl som døpte den om til Voyageur Spirit.
FPSO som bøye: Sevan Voyageur, fotografert under ombygging i Eydehavn i 2010. Diameter ved vannlinjen er 60 meter. Sevan Marine solgte bøyen til Teekay Petrojarl som døpte den om til Voyageur Spirit. Bilde: Wikimedia Commons

Norsk-kypriotiske Songa Offshore leier ut rigger. Selskapet har fem rigger, og har bestilt fire til, som skal settes i produksjon i løpet av 2014 og 2015. Samtidig skal tallet på ansatte dobles. Selskapet har kontorer i Kypros, Stavanger, Oslo, Houston, Kuala Lumpur og Singapore.

BW Offshore har brukt Telecomputing til IT-drift til fartøy og kontorer siden 2007. Selskapet har 14 FPSO-er og én FSO (bare lagring, ingen prosessering). Disse er plassert utenfor Mauritania, Nigeria, Mexico, Brasil, Russland, Australia, USA og Norge.