RESULTATERFINANS

Hydro IS er CSCs kjøpsfavoritt

CSC Norge-sjef Per Kristian Nauste har Hydro IS Partner øverst på listen over selskaper han ønsker å overta.

25. aug. 2004 - 07:29

IT-outsourcingsgiganten CSC, med 90.000 ansatte på verdensbasis, vokser kraftig i Norge. Kontraktene som ble vunnet i fjor med SAS, Vesta og ISS sørger for en omsetningsvekst på 40 prosent i regnskapene i år.

CSC Norge-sjef Per Kristian Nauste tror på videre vekst om mulighetene dukker opp. Det er avhengig av IT-beslutningene i de store selskapene og organisasjonene i Norge.

– Spørsmålet om videre vekst er hendelsesstyrt. Vi overvåker, vurderer og snakker med de store IT-kundene i Norge. Om det kommer muligheter i Norge, så vil vi være på banen, sier Nauste til digi.no.

CSCs globale strategi er å fokusere på de virkelig store kundene. Nauste trekker frem Norsk Hydro, Statoil og Forsvaret som store organisasjoner som ennå ikke har satt ut IT-tjenestene til eksterne leverandører, og som han mener kan komme til å gjøre det i løpet av de neste årene.

– Vår utvikling kan være avhengig av om – og når – de eventuelt gjør det. Om vi vinner alle sammen, så blir vi et kjempeselskap i Norge, sier han til digi.no.

På spørsmål fra digi.no om hvilket selskap som er Naustes favorittkandidat til å kjøpe eller ta over, svarer han følgende:

– Hydro IS er det mest nærliggende. Det er svært interessant, sier han.

Mulige fordeler med et samarbeid mellom CSC og Hydro, er at begge selskaper opererer globalt. Det betyr blant annet at CSC kan tilby tjenester også der Hydro er etablert i utlandet, og ikke bare i Norden. Hydro IS Partner er Hydros IT-avdeling som nylig er skilt ut i et eget selskap, med nær 800 ansatte og en omsetning på 1,3 milliarder kroner.

Per Kristian Nauste forteller imidlertid at et stort oppkjøp i Norge trolig ikke vil skje med det aller første. Hydro IS har dessuten sagt tidligere at selskapet vil bruke god tid på prosessen videre.

CSC Norge har nå størst fokus på å konsolidere kontraktene som selskapet vant i fjor, forteller Nauste. Disse kontraktene sørger for at CSC får en kraftig omsetningsvekst, som først kommer inn i regnskapene i år, forteller han.

– Den suksessen vi hadde med å vinne avtaler i fjor gjør at vi får en omsetningsvekst på 40 prosent i år, sier han.

Det er kontraktene med SAS, Vesta og ISS som sørger for veksten. CSC Norge vil få en omsetning på 700 millioner kroner, og en arbeidsstokk på i underkant av 500 personer. Til sammenligning hadde Ementor en omsetning i 2003 på rundt 1,1 milliarder kroner. Det betyr at CSC klatrer opp på listen over de største IT-aktørene i Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.