BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM bekrefter salg av Global Network

Wall Street Journal meldte for to uker siden at IBM ønsker å selge nettet som i dag bærer selskapets globale nettjenester for mellom tre og fire milliarder dollar.

Eirik Rossen
15. sep. 1998 - 16:22

Det er infrastrukturen IBM akter å selge unna. Selskapet vil fortsette å tilby tjenester innen drift, elektronisk handel, webhotell, gruppevare osv. Men i stedet for å drive dette utfra sitt eget nettverk, ønsker IBM å kjøpe selve nettilgangen av både selskapet som overtar Global Network, og av andre.

I dag regner man med at IBM Global Network har 45.000 bedriftskunder. Nettet brukes også av flere amerikanske teleoperatører til å tilby Internett-tilgang til om lag en million privatpersoner. Det er spredd over 900 byer i 50 land. Den årlige omsetningen er anslått til rundt to milliarder dollar. Nettet krever 6000 årsverk. Driften startet i 1981, og skal fortsatt være lønnsom, selv om det kreves årlige investeringer i utstyr og utvikling på om lag 200 millioner dollar.

Det verdensomspennende datanettet regnes som spesielt tiltrekkende for store internasjonale telekomaktører som AT&T og British Telecom. Også mindre aktører som satser spesielt på å utfordre de store med gode tilbud innen dataoverføring, kan betrakte IBM-nettet som interessant. Her nevnes Frontier Corp. og Qwest Communications International.

Salgsoppdraget er gitt Merrill Lynch.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.