IBM bygger gigantisk datagitter i Kina

IBM har startet byggingen av et datagitter som skal knytte sammen hundre kinesiske universiteter.

IBM har startet byggingen av et datagitter som skal knytte sammen hundre kinesiske universiteter.

Kinas Ministerium for undervisning og IBM har sammen startet byggingen av et datagitter som, når det er ferdig utbygd, skal knytte sammen 200.000 studenter og lærere ved 100 kinesiske universiteter.

Datagitteret skal få en kapasitet på 15 teraflops, noe som ifølge IBM plasserer gitteret helt i toppen av listen over slike systemer.

    Les også:

Det kinesiske datagitteret benytter webtjenester basert på WebSphere programvare og kjører på 49 av IBMs eServer xSeries med Linux som operativsystem. Systemet inkluderer også seks enheter bestående av pSeries-servere som kjører AIX og TotalStorage FAStT200-servere for lagring av data.

Datagitteret knytter også sammen universitetenes eksisterende programvare og maskinvare, som i utgangspunktet er basert på proprietære løsninger. Datagitteret vil utnytte ledig datakraft på titusener av PC-er og servere.

Systemet skal brukes regneintensive oppgaver innen forskning, utvikling og undervisning, for eksempel med sikte på å finne medisiner mot sykdommer man i dag ikke har noen botemidler mot.

Den første håndfullen av universiteter ble allerede i slutten av september knyttet til systemet.

Til toppen