IBM er outsourcings-kongen

Når de store selskapene vil kvitte seg med IT-avdelingene, er det IBM-sjef Sam Palmisano som oftest vinner. I går gjorde han det igjen.

Når de store selskapene vil kvitte seg med IT-avdelingene, er det IBM-sjef Sam Palmisano som oftest vinner. I går gjorde han det igjen.

I svake tider må man konsentrere seg om kjernevirksomheten. Dette gjelder blant annet sveitisk/svenske ABB som er midt i en krise. Selskapet la i dag frem et tap for andre kvartal på en kvart milliard svenske kroner.

For å rydde opp har selskapet blant annet inngått en gigantisk outsourcingsavtale med IBM, skriver Cnet. Over 10 år vil avtalen gi IBM en omsetning på 1,1 milliarder dollar. IBM skal etter avtalen drive 90 prosent av ABBs interne IT-systemer.

IBM har siden 2001 allerede drevet noen av ABBs IT-systemer og overtok den gang 510 ansatte. Den nye avtalen vil i følge ABB spare selskapet for minst 50 millioner dollar i året. Gjennom avtalen overta IBM 780 IT-ansatte i ABB.

Det ble delt ut 14 outsourcingskontrakter med en verdi på over en milliard dollar i fjor, hvorav IBM vant halvparten, hevder analyseselskapet Gartner. I sommer har IBM inngått slike store avtaler med teleselskapet Qwest og delstaten California.

Outsourcingsmarkedet har vært i sterk vekst i siden 2000, men nå mener analyseselskapet TPI at det globale markedet for slike tjenester vil kjøles ned med 10-20 prosent i år. Dette kan skyldes både troen på bedre tider og at mange av de største kontraktene er delt ut for årene fremover.

Til toppen