BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM gir Watson kraftig ytelsesøkning

Tar i bruk «ny» prosessorteknologi.

IBMs Watson-teknologi kan nå kjøres på systemer med både Power-baserte CPU-er og GPU-er fra Nvidia.
IBMs Watson-teknologi kan nå kjøres på systemer med både Power-baserte CPU-er og GPU-er fra Nvidia. Bilde: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. nov. 2015 - 08:25

IBM kunngjorde i går, i et blogginnlegg, at selskapets stadig mer intelligente Watson-teknologi nå har fått støtte for grafikkprosessorer, nærmeste bestemt Tesla K80 GPU-akseleratorer fra Nvidia.

Koblet til den eksisterende Power-baserte arkitekturen til Watson, skal systemets hent- og klassifiser-funksjoner kunne utføres omtrent 70 prosent raskere.

Språkforståelse

Rob High, teknologidirektør for Watson, skriver i blogginnlegget at denne ytelsesøkningen blant annet kan bidra til helt nye muligheter knyttet til tolkning av naturlige språk, slik at systemet også kan svare på for eksempel spørsmål angående forsikring i sanntid.

Men det er ikke bare i form av ren responstid at GPU-støtten gir forbedringer. Selve prosesseringskraften blir i tillegg tidoblet, skriver High.

Dette gjør det mulig for systemet å behandle store datamengder på kortere tid, eller å behandle enda større datamengder enn i dag, med lavere responstid.

Ifølge High er den hybride løsningen et resultat av samarbeidet i OpenPower Foundation, en utviklingsorganisasjon som ble etablert av IBM, Nvidia, Google, Tyan og Mellanox i 2013.

Les også: Nå skal IBMs Watson få «syn» 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.