BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM: Helpdesk-selskap til Tivoli

For å utvide datterselskapet Tivolis utvalg av hjelpeverktøy for administratorer i store organisasjoner, har IBM kjøpt helpdesk-selskapet Software Artistry Inc.

Eirik Rossen
22. des. 1997 - 16:57

IBM regner med at avtalen med Software Artistry vil innebære kostnader på rundt 200 millioner dollar. Selskapet har rundt 300 ansatte, omsetter for 50 millioner dollar i året og vil legges under Tivoli, men vil ikke flyttes fra sin nåværende base i Indianapolis.

Dette er det andre store oppkjøpet som IBM gjør for Tivoli i høst. 10. desember kunngjorde IBM at overtakelsen av Unison Software var fullført, til en samlet kostnad på 170 millioner dollar. Denne avtalen ble først kjent i midten av september. Unison lager programvare for belastningsstyring (workload management) som lar seg integrere i tilsvarende systemer fra Tivoli.

Det Tivoli er ute etter hos Software Artistry, er et helpdesk-produkt med tilleggsfunksjonalitet. Tivoli-sjef Jan Lindelow beskriver dette slik overfor Reuters: "Når du ringer din interne helpdesk med spørsmål og problemer som har med din datamaskin å gjøre, kan helpdesken straks identifisere en rekke detaljer som gjelder akkurat den maskinen." Slike detaljer kan for eksempel ha med behov for programvareoppgraderinger å gjøre, slik at desken kan sørge for å ajourføre vedlikeholdsplanen i løpet av selve samtalen.

IBMs årlige programvareomsetning anslås til 13 milliarder dollar, tre milliarder mer enn Microsoft. Tivoli er IBMs raskest voksende programvareavdeling. Ved overtakelsen for et par år siden omsatte det for 50 millioner dollar i året. Anslaget for inneværende år er 500 millioner dollar.

Da overtakelsen ble kjent spratt Software Artistrys aksjekurs opp 37 prosent, mens IBMs økte med litt over 2 prosent.

Observatører betrakter oppkjøpet som et ledd i Tivolis rivalisering med Computer Associates.

Ifølge Wall Street Journal viser regnskapet til Software Artistry et tap på 965.000 dollar og en omsetning på 31,2 millioner dollar de første ni månedene i år. Tapet skyldes i all hovedsak utgifter i forbindelse med et oppkjøp anslått til 4,1 millioner dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.