AVTALER & KONTRAKTER

IBM kjøper opp kanadisk IT-selskap

IBM punger ut 952 millioner kroner for IT-selskap som kan fange opp endrede dokumenter.

IBM vil tilby sine kunder de data de trenger når de trenger dem, slik at de raskt kan svare på endringer i markedet, lettere identifisere nye forretningsmuligheter og oppnå bedre resultater. Kjøpet av DataMirror er et ledd i denne strategien.

Oppkjøpet skal styrke selskapets posisjon i markedet for leveranser av behovstilpasset, oppdatert informasjon i sanntid. DataMirror vil bli integrert i IBMs Information Management programvareportefølje, skriver IBM i dag i en pressmelding.

IBM betaler 161 millioner dollar, eller rundt 952 millioner kroner, for selskapet. DataMirror har 220 ansatte og mer enn 2200 kunder.

Transaksjonen ventes fullført i tredje kvartal 2007, etter at partene har fått aksept fra aksjonærer, og myndighetene har gitt klarsignal.

DataMirror leverer teknologi som identifiserer og fanger opp dokumenter som er endret gjennom tilføyelser, oppdateringer eller sletting.

Teknologien leverer en oppdatert versjon i sanntid til prosesser, applikasjoner eller databaser, og gir på den måten beslutningstakere tilgang til siste, mest nøyaktige informasjon.

- Organisasjoner har behov for å kunne identifisere og fange opp informasjon i sanntid, slik at de kan ta beslutninger som er basert på oppdaterte og nøyaktige data, og dermed øke servicen til kundene, sier Ambuj Goyal som leder IBM Information Managment.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.