RESULTATERFINANS

IBM kjøper sikkerhet for store nettverk

Bigfix sentraliserer overvåking og kontroll av flere hundre tusen maskiner i sanntid.

2. juli 2010 - 14:11

IBM varslet i går at de kjøper privateide Bigfix. Selskapet har løsninger for sentralt å overvåke, kontrollere, oppdatere og konfigurere nettverk på flere hundre tusen pc-er og servere i sanntid. Bigfix skal integreres i IBMs familie av driftsløsninger under varemerket Tivoli.

Prisen er ikke offisielt oppgitt. Ifølge Bloomberg har IBM betalt rundt 400 millioner dollar. Bigfix holder til i Emeryville i California. Selskapet har 200 ansatte og 700 kunder, hvorav Deloitte, Allianz, BT og SunTrust Bank.

Prinsippet bak løsningene til Bigfix er at all informasjon og regler for konfigurasjon, sikkerhet og oppdatering av alle pc-er og servere samles ett sted. Alle pc-er og servere som legges inn under Bigfix' kontroll, utstyres med en agent. Denne agenten skal aldri kreve mer enn 1 til 2 prosent CPU-kraft i en pc eller en server, men skal likevel være i stand til selv å kontrollere hvorvidt maskinen den er installert på er konfigurert, sikret og oppdatert i samsvar med gjeldende regler.

Straks det skjer en endring – eller oppdages en endring dersom det dreier seg om en bærbar maskin som har vært fraværende fra internettet – varsles sentralen, og prosedyrer for å bringe maskinen i pålagt stand, gjennomføres automatisk. Dette omfatter oppdatering av operativsystem, applikasjoner og antivirus, sjekk av tillatte lokale applikasjoner, brannmurinnstillinger og så videre. Agenten kjører på alle aktuelle varianter av Windows, Mac OS, Linux og Unix.

Bigfix forklarer at denne måten å løse overvåking og kontroll på sparer mye nettverkstrafikk, fordi agenten ikke stadig behøver å formidle data tilbake sentralen for å sjekke om alt er i orden. I stedet for ulike agenter til forskjellige oppgaver, er alt samlet i én agent: Det forenkler driften, og det sparer lokal CPU-kraft. At agenten reagerer momentant på alle endringer sikrer sentralen sanntidsinnsikt i tilstanden til hver eneste enhet i hele nettverket, uansett hvor på WAN-et den befinner seg.

Ifølge IBM Tivoli-sjef Al Zollar vil Bigfix supplere IBMs løsninger for datasentral og styrke IBMs evne til å bygge sikkerhet inn i kundens infrastruktur.

I tillegg til sikkerhet og håndheving av pålagte konfigurasjoner og innstillinger, peker IBM på at Bigfix kan brukes til å styre miljørelevante faktorer som strømbruk og utskrifter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.