BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM kutter distriktskontor og ansatte

IBM Norge-sjef Endre Rangnes rydder i krokene. Dermed ryker Tønsberg-kontoret og et ukjent antall ansatte.

12. sep. 2000 - 14:34

Etter at Ole Haaber måtte gå, overtok Endre Rangnes som sjef for mektige IBM Norge. Det første Rangnes begynte på var en full gjennomgang, for under Haaber hadde bunnlinjen blitt blodrød.

Nå er resultatet av denne gjennomgangen klart. I Internett-alderen skal ikke avstander bety noen ting. Derfor kutter IBM sin driftssentral i Tønsberg, bare halvannet times kjøretur unna Oslo. Sentralen blir videreført av noen av de ansatte.

IBM skal samle sin aktiviter og tjenester i Oslo og på Hamar, forteller informasjonssjef Gry Rohde Nordhus til digitoday.no.

- Tønsberg-kontoret hadde 110 ansatte. 56 ansatte har startet to selskaper som blir underleverandører til IBM. Resten får tilbud om jobb i Oslo eller på Hamar, vi sier ikke opp noen, understreker hun.

Men en del innleide konsulenter og funksjoner vil bli terminert. Dette dreier seg om rundt 50 personer. IBM nedlegger også MAS, en divisjon som solgte økonomisystemer som SAP, men dette betyr ikke oppsigelser.

Hvor mye IBM sparer på å kutte Tønsberg-kontoret vil hun ikke kommentere, men IBM trenger å spare penger. I fjor tapte selskapet 11 millioner kroner og i 1998 rant 171 millioner kroner ut. Dette til tross for at bransjen var midt i en gullalder og IBM har 1700 ansatte. Les om 1998-regnskapet: Triste 1999-tall for IBM Norge

IBM opprettholder sine andre kontorer i Oslo, Hamar, Trondheim, Bø, Sogndal og Stavanger. Dette er til dels kontorer som IBM arvet da selskapet i 1994 kjøpte NIT.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.