IBM lanserer verdens største LCD-skjerm

IBM vil under Comdex-messen i midten av november demonstrere verdens største kommersielt tilgjengelige LCD-fargeskjerm.

IBM vil under Comdex-messen i midten av november demonstrere verdens største kommersielt tilgjengelige LCD-fargeskjerm.

Flate dataskjermer blir stadig mer populære. Mindre plassbehov, mindre følsomhet for elektromagnetisk stråling, samt etter hvert lavere pris er årsaker til dette. Men skjermene har til nå vært forholdsvis små, selv om den synlige bildeflaten på en flatskjerm er større enn på en tilsvarende stor ordinær (CRT) skjerm.

IBM er blant de produsentene som det siste året har satset mye på videreutvikling av LCD-teknologien. Spesielt har selskapet fokusert på å lage skjermer med stadig høyere punkttetthet.

Skjermen selskapet vil lansere under Comdex-messen i Las Vegas neste uke – ITQX20 - vil ha en punkttetthet på 123 punkter per tomme. Når skjermen har en størrelse på 20,8 tommer, tillater det oppløsninger på opptil 2048 x 1536 punkter. Hvert punkt består av tre transistorer.

Sammenlignet med IBMs største TFT-skjerm i dag – en skjerm på 18,1 tommer – tilbyr ITQX20 2,4 ganger så mange piksler fordelt på en 30 prosent større synlig bildeflate. Dette skal ifølge IBM gjøre det mulig å se to bilder i A4-størrelse på skjermen samtidig.

Noen pris eller endelig lanseringsdato har IBM foreløpig ikke oppgitt.

LCD-skjermer med høy oppløsning brukes i økende grad sammen med teknisk- og medisinsk utstyr, men også i forbindelse med handelssystemer og konstruksjon.

Til toppen