BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM leverer programvare over Internett

"Software Choice" heter IBMs nye system som skal sørge for at store kunder alltid har de nyeste produktene og de siste oppgraderingene.

Eirik Rossen
30. apr. 1997 - 21:00

Det første året skal Software Choice brukes til å distribuere nye moduler fra OS/2 Warp 4 og OS/2 Warp Server, nye utgaver av Java og OS/2-versjonen av Netscape Navigator, samt ulike typer klientprogramvare og forbedringer av TCP/IP. Det nye systemet kan også brukes til å distribuere en kommende "light" versjon av OS/2, med kodenavn Blue Bird, beregnet på IBMs nc NetStation.

Målgruppen for tilbudet er nettadministratorer i store og mellomstore organisasjoner som nytter OS/2 Warp og OS/2 Warp Server.

Hensikten er å imøtekomme nettadministratorers behov for å få ny og forbedret programvare raskt, slik at de kan effektivisere sine brukere straks en oppgradering er klar. Med Software Choice vil de kunne få nyhetene før disse innlemmes i standardpakker og gjøres allment tilgjengelige.

Noen av tilbudene i Software Choice vil være gratis. Andre krever medlemskap i IBM Workstation Software Advantage Program der man forplikter seg til å kjøpe IBM-programvare for 10.000 USD over en periode på to år.

Med tanke på bruk i områder der Internett-forbindelsene ikke tillater effektiv nedlasting av programvare, skal Software Choice suppleres med et opplegg der de sammen oppgraderingene distribueres på CD. Mens Internett-distribusjon allerede har startet, vil CD-distribusjon først komme igang i løpet av juni.

Software Choice er et naturlig tilbud fra IBM, som siden høsten 1995 har utbasunert en strategi kalt "network centric computing" eller "network computing". Det er helt i tråd med aktuelle trender, der fete servere, sentral kontroll over klienter og tynnere klienter vektlegges stadig mer.

Dataquests nye undersøkelse om bruken av ulike operativsystemer, spår at OS/2 Warp Server vil vokse 20 prosent hvert år ut dette århundret, mot 40 prosent for Windows NT.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.