BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM NC-divisjon

IBM har dannet en egen divisjon som skal ta seg av produksjon av nettverk computere (NC). Divisjonen skal koordinere IBMs interne innsats på NC og hjelpe med å sette standarder for NCen. IBM håper at satsningen på NCen ikke skal kannibalisere salget av PCer, som har tatt virkelig av de siste par årene.

Jens Kanden
11. nov. 1996 - 13:00

IBM har opprettet en egen divisjon som skal ta seg av nett computeren (NC), et satsningsområde for selskapet. Divisjonen skal koordinere IBMs interne innsats rundt NC samt være en pådriver for arbeidet med å videreutvikle standarder for NC-computing, skriver Wall Street Journal.

Den nye divisjonen representerer IBMs forsøk på å ri den nye NC-hesten samtidig som selskapet fortsetter å galloppere på PC-fronten. Nylig annonserte IBM et nært samarbeide med Intel for å redusere "cost-of-ownership" - eiekostnadene - ved en PC. I mange år har PC-aktører og programvareprodusenter ignorert og levd svært godt av de høye kostnadene ved å eie og operere en PC. Kundenes frustrasjon og uvillighet til å fortsette og betale, har endelig tvunget leverandørene til å reagere. For sent, sier noen, og viser til at NCen vil danke ut PCen i mange nettverkmiljøer. NCen er del av et nytt datakonsept hvor klientene er enkle maskiner uten lokal lagring. Programvare og data lagres sentralt på en server og klienten får lastet ned nødvendig programvare ved bruk. Dette lar administratorer oppgradere og installere ny programvare over et nettverk, i steden for fysisk å måtte besøke hver klient. I tillegg blir maskinvaren i en NC-klient typisk billigere fordi den er enklere i konstruksjonen enn en PC.

- Det blir ikke gjennomført noe umiddelbart i Norge på dette området, det vil nok komme etterhvert, sier Mett Semb Silberg, informasjonskonsulent i IBM Norge. Vi vil gi nærmere tilbakemelding når vi har noe mer, avslutter Silberg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.