IBM Norge melder om høy temperatur

IBM Norge gir en speilbilde av norsk IT-bransjen og nå røper Morten Thorkildsen om et høyt tempo.

IBM Norge gir en speilbilde av norsk IT-bransjen og nå røper Morten Thorkildsen om et høyt tempo.

IBM er kanskje det selskapet som er den beste temperaturmåleren for den norske IT-bransjen. For IBM er både store på alle typer servere, er en stor driftspartner og har en omfattende konsulentavdeling.

IBM slapp sent på tirsdag regnskaper som viser at selskapet ikke vokser - indiske konkurrenter stjeler for mange av kundene IBM skulle hatt.

    Les også:

IBM Norge offentliggjør ikke kvartaltstall og har heller ikke lagt frem 2005 tall enda, men Norge-sjef Morten Thorkildsen røper konturene av det som åpenbart er et helt annet bilde.

- De par siste kvartalene har det vært en veldig positiv kurve, det peker klart oppover. Vi ser at det settes igang mye store prosjekter, sier Thorkildsen til digi.no.

Oppgangen nå skiller seg noe fra veksten som kom tilbake i 2004. For mange i IT-bransjen sliter med de bratte fallene i maskinvareprisene. I fjor var for eksempel HP svært fornøyd med å opprettholde omsetningen i et marked der mye falt med 15-20 prosent i løpet av året.

Dette tror Thorkildsen vil fortsette, men han er likevel optimist for 2006. Han rapporterer om to særlig sterke vekst-trender.

- Salget av servere går veldig bra, drevet at serverkonsolidering. Vi selger veldig bra med Intel-baserte blade-servere og kraftigere flerprosessor-modeller, forteller Thorkildsen.

Han vil ikke uttale seg om IBM stjeler markedsandeler fra for eksempel HP og Dell.

Også deler av programvaresalget vokser raskt, men det er særlig på konsulentsiden IBM opplever gode tider.

At SAP-markedet går bra er ikke nytt, men Thorkildsen peker også på at integrasjonskompetanse begynner å bli mangelvare.

- Timeprisene vil øke etterhvert på integrasjonskompetanse. Det er et stort trykk på SOA, XML og Web Services, mange sitter på gamle systemer som skal kobles sammen, særlig i offentlig sektor, forteller IBM-sjefen.

I tillegg ble IBM Norge hovedkontoret for satsning mot olje og gass-sektoren. IBM sa tidligere i desember at de skulle ansette 60-70 nye hoder og mange er nå på plass.

Til toppen