IBM satser på mer effektiv lagring

De kjøper Diligent Technologies, en israelsk spesialist innen «deduplisering».

IBM satser på mer effektiv lagring

De kjøper Diligent Technologies, en israelsk spesialist innen «deduplisering».

IBM kunngjorde lørdag at de kjøper et israelsk- amerikansk selskapet innen lagring, Diligent Technologies, som har spesialisert seg på «deduplisering».

Dette er en tilnærming til datalagring ut fra prinsippet om at informasjon ikke behøver å lagres mer enn ett sted om gangen, utenom rene sikkerhetskopier. Et dokument som sirkuleres som vedlegg til e-post vil ikke kopieres gjentatte ganger, men bare lagres ett sted i arkivet.

Hva IBM betaler for Diligent, er ikke oppgitt. Diligent har sin forskning og utvikling i Tel Aviv, mens hovedkvarteret er i Framingham i den amerikanske delstaten Massachusetts. Selskapet skal legges under IBMs forretningsenhet «System Storage» som hører til «Systems and Technology Group», det vil si avdelingen som står for all IBMs satsing på maskin- og systemvare.

Diligent utvikler programvare som integreres med server- og lagringsinfrastruktur med tanke på å redusere behovet for fysisk lagring. Programvaren omfatter deduplisering, sikkerhet, arkivering og dataintegritet. Diligents plattform er døpt ProtecTIER, mens den grunnleggende dedupliseringsteknologien heter HyperFactor.

Ifølge IBM vil Diligent-teknologien bli en viktig del av IBMs nye konsept for datasentraler, kalt «New Enterprise Data Center», sammen med virtualisering, grønn IT, tjenestedrift og «cloud computing».

IBM viser til en undersøkelse TheInfoPro har gjennomført av et utvalg på 152 av bedriftene på Fortune 1000-listen, og som tyder på at investeringene i deduplisering er raskt økende.

En annen undersøkelse, ved 451 Group, forutsetter at markedet for deduplisering kan øke til én milliard dollar innen 2009. Blant ledende konkurrenter til IBM og Diligent er spesialister som ExaGrid og etablerte lagringsaktører som Symantec (gjennom sin avdeling Veritas Software). Oracles nye database 11g har innebyggede egenskaper for deduplisering.

Kjøpet av Diligent er IBMs tredje innen lagring på siden nyttår.

I januar kjøpte IBM et annet israelsk selskap, XIV, som spesialiserte seg innen løsninger for Web 2.0-applikasjoner. I begynnelsen av april kunngjorde IBM at de tok sikte på å kjøpe FilesX, en spesialist innen katastrofeberedskap.

    Les også:

Til toppen