RESULTATERFINANS

IBM-sjef spår svak høst for bransjen

IBM Norge-sjef Endre Rangnes spår en dårlig høst for bransjen og tror 2002 vil gi et fall på nesten 10 prosent i forhold til 2001.

16. aug. 2002 - 11:32

Både IBM Norge og HP Norge, to av selskapene som dekker store deler av IT-markedet, spår en svak høst for bransjen. Investeringsavgiften får noe av skylden.

En ringerunde digi.no har gjort i bransjen forteller at alle merker at mange kunder utsetter innkjøp til 1. oktober, da investeringeravgiften på syv prosent faller bort.

- Dette trenerer en del salg - vi leter etter løsninger. Særlig i større kontrakter er det kanskje mulig å starte arbeidet og fakturere senere, sier Frode Haugli, administrerende direktør i HP Norge (og Compaq) til digi.no.

Haugli, som selger mest produkter, tror høsten vil vise et litt bedre PC-salg fordi mange bedrifter skal fornye sine hjemme-PCer, men han tror likevel ikke på noen store utslag.

Virksomheten til IBM-sjef Endre Rangnes representerer det totale IT-markedet ganske godt - IBM selger så å si alt av produkter og tjenester.

Analysene til Ranges og IBM-ledelsen er dårlige nyheter for en bransjen som venter på bedre tider.

- Vi har lagt bak oss et av de verste halvårene på 10-15 år og det er ikke noen umiddelbar lysning i sikte, sier Rangnes til digi.no.

- At kundene vet at investeringsavgiften faller bort 1. oktober vil bidra til at tredje kvartal blir dårlig, tror Rangnes. Heller ikke fjerde kvartal, bransjens tradisjonelle toppkvartal, vil gi noe stort løft, tror han.

- Total sett vil 2002 vise et omsetningsfall fra 2001 på opp mot 10 prosent, spår Rangnes overfor digi.no.

Rangnes tror vi først vil se et sterkere marked et stykke ute i 2003.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.