IBM skal redde forskningen i Nortel

Et felles utviklingssenter med IBM skal fornye Nortels produkter beregnet på teleoperatører.

Et felles utviklingssenter med IBM skal fornye Nortels produkter beregnet på teleoperatører.

IBM og den kanadiske teleutstyrsleverandøren Nortel har inngått en strategisk avtale som innebærer at de etablerer et felles utviklingssenter i forskningsparken Research Triangle Park i den amerikanske delstaten North Carolina, der IBM allerede har 11.000 ansatte og Nortel 3000.

IBM skal stille med flere forskere for å hjelpe Nortel til å få i gang sin produktutvikling. Teleutstyrsleverandøren ble hardt rammet da dotcom-boblen sprakk i 2001, og har det siste året slitt med røde tall i kjølvannet av en bokføringsskandale.

Ifølge en talsperson for Nortel spiller avtalen med IBM en nøkkelrolle i Nortels framtid ved å trappe opp innsatsen innen forskning og utvikling, slik at nyere produkter kan utvikles raskere samtidig som kostnadene reduseres.

I første omgang skal det satses på en ny type bladserver som kan inngå i spesialiserte klynger tilpasset kravene fra teleoperatører. Deretter vil det komme prosjekter innen utstyr for bredbånd, tale over IP, multimedia og trådløst bredbånd.

Ifølge lokalavisen Herald Sun, er ikke samarbeidet med IBM en del av omstruktureringen i Nortel. Samtidig utelukkes det ikke at avtalen vil la IBM-ere overta oppgaver som i dag utføres av Nortel-ansatte.

Etter avtalen vil Nortel selge de samutviklede produktene under eget merke. IBM vil ta seg betalt for forskning og utvikling, og stå for selve produksjonen.

Til toppen