BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM slutter seg til HyperTransport-konsortiet

Flere store aktører, blant dem IBM, Texas Instruments og EMC, har sluttet seg til konsortiet for AMDs HyperTransport-teknologi.

11. aug. 2003 - 11:29

HyperTransport er en teknologi opprinnelig utviklet av AMD som en standard for å kople sammen halvlederkomponenter innenfor samme enhet. I juli 2001 gikk AMD sammen med API Networks, Apple, Cisco, Nvidia, PMC-Sierra, Sun og Transmeta for å overføre teknologien til et eget konsortium.

HyperTransport har en båndbredde på 6,4 gigabytes per sekund i 16 biters modus, og det dobbelte i 32 biters. Konsortiet kunngjorde i januar at det arbeidet med annen generasjon, med hastigheter på henholdsvis 20 og 40 gigabytes per sekund.

Det er lekket ut til amerikansk presse at flere viktige aktører seinere i dag vil formelt kunngjøre til tilslutning til konsortiet. Blant disse er IBM, EMC, National Semiconductor, Network Appliance og Texas Instruments.

At IBM formaliserer sitt forhold til konsortiet, kommer ikke som noen overraskelse. Selskapet har utviklet PowerPC-prosessoren som inngår i de nye PowerMac fra Apple, der teknologien er tatt i bruk. IBM har likevel valgt den laveste formen for medlemskap, som gir tilgang til teknologien, men ikke adgang til å nominere representanter til fora der teknologien utvikles videre.

Ellers er HyperTransport i bruk i AMDs Opteron-prosessor, og i Nvidias brikkesett for Microsofts spillkonsoll Xbox.

Konsortiet ser fram til at de nye medlemmene vil medvirke til at teknologien tas i bruk i stadig flere anvendelser, blant annet innen lagring.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.