IBM tilbyr «Grid and Grow» i Europa

IBM tilbyr en pakkeløsning for grid med programvare, maskinvare og tjenester.

IBM «Grid and Grow» ble presentert på sommerens Linux World i San Francisco. Mandag meldte selskapet at denne pakkeløsningen også skal gjøres tilgjengelig i Europa.

Hensikten er å tilby bedrifter og organisasjoner en rimelig inngangsbillett til grid-løsninger, slik at flere kommer i gang. Målgruppen er nærmere spesifisert til industri, offentlig sektor og finans. De to viktigste komponentene i pakken er IBMs bladservere – eServer BladeCenter – og programvaren Grid Scheduler som samler datakraften i et grid og porsjonerer den ut til applikasjoner. Gridet framstår som ett stort system som kan deles i et antall virtuelle servere etter behov, og der de virtuelle serverne får tilgang til den datakraften de trenger, når de trenger den. Denne virtualiseringen av maskinvaren i forhold til applikasjonene, gjør det mulig å utnytte de samlede maskinressursene mer effektivt.

Løsningen er skalerbar. Trenger man mer datakraft, utvidere man gridet med flere bladservere.

Brukerne kan velge mellom flere typer servere, med prosessorer fra Intel eller AMD, eller med IBMs egne Power-prosessorer. Minimumspakken omfatter et BladeCenter-chassis med plass til sju servere.

Man får tilsvarende valg når det gjelder operativsystem: Windows, AIX (IBMs Unix) eller Linux fra enten Suse eller Red Hat.

Pakken omfatter også tjenester fra IBM Global Services, nærmere bestemt støtte til helhetlige vurderinger av applikasjoner, samt hjelp til installasjon, tuning, testing og opplæring.

Mer avansert gridprogramvare fra Tivoli kan installeres som tillegg til grunnpakken. Er man i ferd med å vokse ut av grunnpakken har IBM et opplegg for det også, der man bruker WebSphere XD («extended deployment») for å styre den mer omfangsrike klyngen.

    Les også:

Til toppen