IBM USA skal selge for norsk Linux-selskap

Linux-selskapet Trustix har samarbeidet med IBM Norge lenge, men nå er avtalen med IBM USA signert.

Linux-selskapet Trustix har samarbeidet med IBM Norge lenge, men nå er avtalen med IBM USA signert.

IBM har satset knallhardt på Linux, noe det norske programvareselskapet Trustix AS nå får glede av. Trondheim-selskapet har lenge samarbeidet med IBM Norge og digi.no har en rekke ganger spurt om ikke IBM USA er interessert i et tilsvarende samarbeid.

Les også:

Og det er de.


IBM USA og Trustix har arbeidet med felles planer i lengre tid, viser det seg. En lekkasje til amerikanske analytikere i forkant av Linuxworld-messen røper samarbeidet.

- Vi har samarbeidet med IBM USA siden april. Samarbeidet blir offentliggjort Linuxworld i San Francisco 12. august, forteller markedsdirektør i Trustix, Jo Uthus, til digi.no.

Avtalen innebærer at IBM og alle deres partnere skal selge IBM-servere med den sikrere Linux-versjonen til Trustix og deres programmer for brannmur, e-post og Linux-adminstrasjon ferdig installert.

Les også:

Linux-versjonen til Trustix er en modifikasjon av Red Hat, som er den Linux-distribusjonen selskaper som IBM og HP har satset på.


I tillegg til sin markedsmakt og kredibilitet, vil verdens største IT-selskap kunne bidra både med PR-budsjett og markedsføring.

Som en av fem partnere skal Trustix stå på IBMs stand på Linuxworld.

Som vanlig når store amerikanske selskaper innleder et samarbeid med små norske selskaper, får nordmennene totalt munnkurv. Uthus vil hverken si noe om budsjetter, mål eller konsekvenser for Trustix. Det eneste digi.no får ut er "betydelig potensial".

Men det er klart at avtalen har gitt Trondheims-selskapet en billig og svært god start i det amerikanske markedet. Samarbeidet gjelder også i England.

I Europa røper Uthus at Trustix snart vil signere en distribusjonsavtale med et stort selskap.

Til toppen