IBM-veteran blir CA-topp

John Swainson er ny toppsjef i Computer Associates. Han ledet IBMs WebSphere-gruppe i sju år.

John Swainson er ny toppsjef i Computer Associates. Han ledet IBMs WebSphere-gruppe i sju år.

Computer Associates har hatt en stormfull tilværelse de siste årene. Tidligere toneangivende lederne er siktet for økonomiske misligheter, og selskapet har vært nødt til å gå grundig gjennom rutiner og kultur for å gjøre reint etter dem. En avtale med påtalemyndighetene gjør at CA selv slipper siktelse, mot blant annet å kompensere aksjonærene for tap påført av den tidligere ledelsens utskeielser. Ny varig toppsjef etter den midlertidig ansatte Kenneth Cron kan betraktes som et definitivt farvel til en epoke selskapet har lite ære av.

    Les også:

Ifølge Wall Street Journal vil CA i dag formelt utnevne John Swainson som ny toppsjef. Swainson er femti år gammel, og har vært hos IBM i 26 år. I 1997 overtok han ansvaret for programvareavdelingen WebSphere, og utviklet produktene til å bli blant verdens ledende innen mellomvare. I juli ble han forfremmet til global sjef for alt programvaresalg i IBM.

Swainson sa opp jobben i IBM fredag, og skal tiltre CA umiddelbart. Han får straks plass i CAs styre, og vil i en overgangsperiode rapportere til Cron før denne trekker seg, ifølge kontrakten innen 31. mars 2005.

CAs styre skal ha vurderte et trettitalls framtredende ledere fra selskaper som IBM, General Electric og SAP, før valget falt på Swainson. Avisa Newsday beskrev Leo Apotheker, en av toppsjefene i SAP, som en aktuell kandidat, men dette ble offisielt dementert.

I en uttalelse til Wall Street Journal sier Swainson at CA må opprettholde sitt fokus på bedriftsmarkedet, samtidig som det søker nye måter å selge sine produkter, og rydder opp i assortimentet.

Til toppen