RESULTATERFINANS

IBMs toppsjef tjente 93 millioner

Langt unna forgjengerens lønnspakke.

Ginni Rometty etterfulgte i fjor Sam Palmisano som toppsjef i IBM. Det ga en solid lønnsvekst, men er likevel ikke i nærheten av hva forgjengeren håvet inn.
Ginni Rometty etterfulgte i fjor Sam Palmisano som toppsjef i IBM. Det ga en solid lønnsvekst, men er likevel ikke i nærheten av hva forgjengeren håvet inn. Bilde: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
12. mars 2013 - 09:09

Virginia «Ginni» Rometty ble i januar 2012 historisk som IBMs første kvinnelige toppsjef.

I sitt første år som toppleder fikk hun 16,2 millioner dollar i kompensasjon, tilsvarende om lag 93 millioner kroner, ifølge tall rapportert til USAs finanstilsyn.

Beløpet inkluderer en aksjetildeling verdt 9,26 millioner dollar, 1,5 millioner dollar i lønn og andre ikke-aksjerelaterte utbetalinger. I alt en dobling av hva hun tjente før som IBMs visepresident og salgsdirektør.

Pakken inkluderer økt ansvar og kompensasjon fra oktober, da hun i tillegg til rollen som administrerende direktør også ble utpekt til styreleder.

Dette er likevel langt unna forgjengeren Sam Palmisano, som i fjor gikk av med pensjon og overlot begge vervene.

Palmisano håvet i fjor inn 37,1 millioner dollar i kompensasjon fra IBM, da han fungerte som styreleder i ni måneder. I hans siste år som toppsjef i 2011 fikk han en pakke på 31,8 millioner dollar. En stor andel av dette besto av en aksjetildeling verdt 20 millioner dollar, skriver Bloomberg.

Analytikere har jevnt over vært fornøyd med Romettys innsats det siste året. Siden hun overtok er aksjekursen opp drøyt 12 prosent, hvorav syv prosent siden jul.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.