ICANN: - Du må kanskje levere inn din .org-adresse

Dette er ingen aprilspøk: Eier du en .org-adresse, må du kanskje gi den fra deg i løpet av de neste årene.

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organisasjonen som styrer blant annet adressepolitikken på Internett, arbeider med nye regler for dagens tre generelle toppdomener - .com, .net og org.

Nå foreslår ICANN at .org bare skal kunne brukes av ideelle organisasjoner, ikke bedrifter.

For ICANN ønsker å trekke opp grenser mer i tråd med de opprinnelige intensjonene for bruk av .com og .org. ICANN sier mellom linjene at VeriSign (tidligere Network Solutions) har rotet til og misbrukt .org og .net-adressene. Regelendringen kommer som en del av arbeidet med å reforhandle Verisigns kontrakt og innføring av nye generelle toppdomener.

- Nettoresultatet av dette vil være at .org-adresser blir returnert etter en overgangsperiode, slik at adressenes originalt tiltenkte funksjon for ikke-profitt-organisasjoner blir gjenopprettet, skriver ICANN i en pressemelding.
ICANN sier de ikke har planer om å kaste ut bedrifter som har registerte .org-adresser, men tidligere Icann-sjef Mike Roberts sier til Wall Street Journal at det er umulig å vite hva det endelige vedtaket vil si.

I pressemeldingen sier sier ICANN at eksisterende .org-adresseeiere "trolig" vil kunne beholde sine adresser, men at de endelige reglene ikke er vedtatt.

Det finnes rundt tre millioner .org-adresser.


Du kan lese hele forslaget på Icanns hjemmesider.

Til toppen