RESULTATERFINANS

Ice i Norge allerede kjøpt

Nye eiere sikrer videre drift.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. feb. 2009 - 14:50

Bare noen timer etter det ble kjent at driftsselskapet til den mobile bredbåndstjenesten Ice.net i Norge var slått konkurs, meldes det om at nye eiere er på plass.

De nye eierne er det amerikanske industrikonsernet Access Industries. Overtakelsen skal sikre videreføring av tjenestene til kunder i Norge. Selskapet vurderer også mulighetene for å overta de tilsvarende virksomhetene i Sverige og Danmark.

- Vår avtale om å kjøpe ice.nets norske virksomhet legger fundamentet for Access' retur til det skandinaviske telekommunikasjonsmarkedet”, sier Jörg Mohaupt, leder for media og telekommunikasjon i Access Industries, i en pressemelding.

- Vi er dedikert til å revitalisere driften i selskapet slik at det blir et telekommunikasjonsfirma i verdensklasse. I en tid med global økonomisk usikkerhet, er Access i stand til å skaffe de nødvendige ressurser som skal til for å sikre kontinuerlig forbedring av ice.nets drift og utvide de viktige tjenestene selskapet leverer kundene. Vi tror at ice.net representerer et unikt tilbud når det gjelder nettverksdekning og hastighet, spesielt for kunder som bor eller arbeider utenfor byområder, uttaler Mohaupt.

Access oppgir at selskapet er overbevist om at den underliggende virksomheten i Ice.net er sterk, og at man planlegger å investere for å bidra til vekst i den norske virksomheten.

- Med Access' støtte kan vi forsikre at Ice.nets kunder ikke kommer til å oppleve noe brudd i leveransene, men derimot få en betydelig forbedring som følge av ytterligere investeringer i vår infrastruktur, sier Robert Eckert, administrerende direktør i Ice.net Norge, i pressemeldingen.

- Vi er spesielt glad for å ha sikret videre støtte fra vår største utstyrsleverandør ZTE til nettverksutvidelse og drift. ZTE har vært en fantastisk partner i utviklingen av driften og vil også være sentral i den videre suksessen, sier Eckert.

Access Industries har fra før erfaring som investor i det skandinaviske markedet, ikke minst innen telekommunikasjon. Blant annet har Access vært investor i svenske Bredbandsbolaget. Det er nå involvert i Acision, som tilbyr løsninger for tekst- og multimediemeldinger.

Access Industries ble etablert i 1986 og har fokus på sektorene naturressurser og kjemikalier, eiendommer og telekommunikasjon og media.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.