KARRIERE

Ice-sjefen slutter

Matthias Peter slutter i Ice.net for å bli salgsdirektør i et stort norsk IT-konsern.

Ice-sjef Matthias Peter blir salgsdirektør i Ergogroup
Ice-sjef Matthias Peter blir salgsdirektør i Ergogroup Bilde: SCANPIX
6. okt. 2008 - 12:13

Nordisk Mobiltelefon, som står bak Ice, sliter med store underskudd og problemer med å hente inn nok penger. Selskapet gjør det relativt greit i Norge, men har større problemer i nabolandene.

Det norske Ice-selskapet skal ha passert 30.000 kunder, og ha en markedsandel på 20 prosent innenfor mobilt bredbånd.

Nå slutter plutselig den norske Ice-sjefen, for å bli salgsdirektør i ErgoGroup.

- Jeg ser på Ergogroup som en ledende, nordisk totalleverandør med en sterk produkt- og tjenesteportefølje som dekker det komplette behovet for IKT-tjenester bedriftsmarkedet har. ErgoGroup har vært gjennom en imponerende strategisk reise, samtidig som selskapet står ovenfor nye utfordringer jeg ser fram til å være med å løse, sier Matthias Peter i en pressemelding.

Ice-sjef Matthias Peter blir salgsdirektør i Ergogroup <i>Bilde: SCANPIX</i>
Ice-sjef Matthias Peter blir salgsdirektør i Ergogroup Bilde: SCANPIX

Foreløpig er det usikkert hvem som tar over i Ice, og mye kan tyde på at det er langt fra klart. Ergogroup opplyser at Peter begynner i jobben senest 1. mars 2009.

- Det er ikke pekt ut noen etterfølger, forteller Peter til digi.no.

Han tror imidlertid at det er god nok tid til å finne en etterfølger, og forteller at hans avgang kommer som en følge både en industriell og en privat side.

- Selskapet står nå ved et strategisk og industrielt veiskille, sier Peter.

Han forteller blant annet at han har vært en ivrig forkjemper for å satse rendyrket på mobilt bredbånd, og at han helst vil vente med å bruke tid og penger på mobil telefoni over Ice-nettet. På det feltet har blant annet Sverige en litt annerledes tilnærming. De har brukt ressurser på telefoni-satsingen.

Når blir Peter en del av Ergogroups ledergruppe, og vil rapportere direkte til administrerende direktør, Terje Mjøs.

- Vi er svært fornøyde med å få Matthias Peter på laget, og med Peter viderefører vi tilnærmingen med å velge selvstendige toppledere til ledergruppen i Ergogroup. Peter har solid og allsidig bransjeerfaring, og vi ser frem til å dra nytte av hans kompetanse til beste for ErgoGroup, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i Ergogroup.

Det innebærer at Peter får totalansvaret for alt salg i Ergogroup, men forskjellige datterselskaper får et individuelt ansvar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.