JUSS OG SAMFUNN

ID-porten var nede

Rammet en rekke tjenester.

Feilmelding på ID-porten mandag ettermiddag.
Feilmelding på ID-porten mandag ettermiddag. Skjermbilde: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. jan. 2022 - 15:50 | Endret 24. jan. 2022 - 17:44

Oppdatering klokken 17.44: Selv om Digdir ennå ikke har friskmeldt ID-porten, ser det nå ut til at tjenesten igjen er tilgjengelig.

Pressekontakt Are Kvistad i Digitaliseringsdirektoratet (Dirdir) forteller til Digi.no at feilen som nå hindrer alle fra å logge inn på tjenester som Altinn og Helsenorge, har blitt funnet.

– Det dreier seg om en server som må fikses, sier Kvistad. Han håper at problemene, som oppstod klokken 14.26 i ettermiddag, snart er over.

ID-porten er en felles innloggingsportal for mange offentlige tjenester. Det er derfor svært merkbart når denne er ute av drift i mer enn en time midt på dagen. 

Opprinnelig ble det vist en melding som opplyste at det dreide seg om planlagt vedlikehold. Men tidspunktet som ble oppgitt – midt på natten – gjorde det tydelig at dette ikke var planlagt. Meldingen ble senere skiftet ut med den som vises i toppen av saken.

Statusmeldinger om tjenestene fra Dirdir er tilgjengelige på denne siden.

Hilde Thunem, administrerende direktør i Norid forteller at de nå frislipper to korte domener som har vært låst i over 20 år. Bildet er fra et på Norid Internettforum 2022.
Les også

Frigir domener som har vært låst i over 20 år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.