RESULTATERFINANS

Idex klar for kommersiell fase

Venter volumproduksjon av Smartfinger Film-sensorer i løpet av halvåret.

Smartfinger Film leveres som applikasjonsspesifikk integrert krets (ASIC)
Smartfinger Film leveres som applikasjonsspesifikk integrert krets (ASIC)
24. aug. 2011 - 11:02

Det norske utviklingsselskapet Idex har i dag publisert sin delårsrapport for første halvår (pdf, 11 sider). Presentasjonen til administrerende direktør Ralph Bernstein er lagt ut på web-tv.

Idex befinner seg nå i en svært viktig fase i selskapets utvikling: Produktet – en fingeravtrykkssensor, Smartfinger Film, med tilhørende programvare – er på terskelen til volumproduksjon. Idex har avtaler med flere potensielt langsiktige partnere, blant dem amerikanske Validus Technologies, kinesiske Shen Zhen Huajing Technology, kanadiske SIC Biometrics og franske UINT. Selskapet har også fått støtte fra Norges forskningsråd for å bli med på det europeiske eGo-prosjektet for nestegenerasjons autentiseringsløsninger.

Idex opplyser at leveransen til Validus er i gang og at hele ordren på 1000 sensorer forventes levert snart.

Smartfinger Film leveres som applikasjonsspesifikk integrert krets (ASIC)
Smartfinger Film leveres som applikasjonsspesifikk integrert krets (ASIC)

– Leveransen har vært et viktig praktisk trinn i selskapets opptrappingsplan til å kunne produsere store volum, heter det i delårsrapporten.

Utsiktene oppsummeres slik:

IDEX er på vei inn i en kommersiell fase med fullt fokus på opptrapping til volumproduksjon av SmartFinger Film sensorer for å være klar til å motta ordrer i kommersielle volumer. Betydelige ressurser vil også bli brukt på å støtte et økende antall kunder og partnere som evaluerer teknologien eller lager demonstrasjonsenheter og prototyper av produkter der SmartFinger Film er implementert. Kvalifisering av SmartFinger Film fingeravtrykksensorer og biometriske programvarealgoritmer ventes i andre halvdel av 2011, og intensjonen er at dette vil føre til kommersielle avtaler som innebærer at IDEX leverer SmartFinger Film sensorteknologi.

Idex har ennå ingen omsetning å snakke om. Hele omsetningen i første halvår kom i andre kvartal, og var på beskjedne 16 tusen kroner. Driftsutgiftene i første halvår var 19,5 millioner kroner, mot 15,3 millioner for et år siden. Økningen gjenspeiler oppbemanning og økte utgifter til forskning og utvikling. Selskapet har 11 ansatte og sysselsetter i tillegg fire privat næringsdrivende på heltid. Etter en vellykket rettet emisjon i våres har Idex en kontantbeholdning på 31,8 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.