Idex sikter mot smartmobiler

Sensor for å lese fingeravtrykk kan bygges inn i selve telefonen.

Idex har hittil satset mest på markedet for ID-kort og adgangskontroll. De ser for seg at smartmobiler med integrert sensor for å lese fingeravtrykk kan bli deres neste store marked.
Idex har hittil satset mest på markedet for ID-kort og adgangskontroll. De ser for seg at smartmobiler med integrert sensor for å lese fingeravtrykk kan bli deres neste store marked.
24. okt. 2011 - 14:13

Idex, et norsk utviklingsselskap kjent for SmartFinger Film, en sensor som leser fingeravtrykk, meler at de har gjennomført fem nyansettelser mens de trapper opp mot volumproduksjon. De fem begynner å jobbe fra nå og tidlig på nyåret.

Idex har de siste månedene tegnet flere nye samarbeidsavtaler. Administrerende direktør Ralph Bernstein opplyser at ti potensielle kunder har, på forespørsel, fått levert ulike varianter av utviklingsmoduler og sensorer som de prøver ut før de eventuelt inngår et formalisert samarbeid med Idex.

Satsingen de to siste årene har først og fremst vært rettet mot markedet for ID-kort og engangspassord. Dette markedet omfatter over to milliarder enheter i året. Biometriske enheter ventes nedfelt i en stadig større andel slike.

En avtale inngått med kanadiske SIC Biometrics i juni åpner en ny mulighet for Idex, smartmobiler. SIC skal bygge Idex-sensoren inn i sine tilleggsmoduler til enheter under iOS, Blackberry og Android.

– Vi forventer at produsentene senere vil komme til å bygge sensoren inn i selve telefonen, sier Bernstein.

SmartFinger-sensoren til Idex kan brukes til identifiserings- og betalingsløsninger, og til å verne om kritiske og følsomme data lagret i mobile enheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.