BEDRIFTSTEKNOLOGI

IDT avslører prosessorplaner

IDT avduket i forrige uke en oversikt over kommende produkter. Selskapet har blant annet planer om en prosessor med en klokkehastighet på 600 MHz

IDT er den minste av selskapene som lager egne x86-kompatible prosessorer. Selskapet har i lengre tid levert lavprisproduktet WinChip C6, som er beregnet for det rimeligste PC-markedet. Nå har IDT avduket enkelte detaljer om selskapets videre planer.

Innmaten i en IDT WinChip C6-prosessor
Innmaten i en IDT WinChip C6-prosessor.

IDT annonserte i forrige uke at produksjonen av WinChip 2- og WinChip 2 3D-prosessorene er startet. Prosessorene skal ifølge IDT gi bedre ytelse i Winstone 98-testene i forhold til klokkefrekvensen sammenliknet med Socket 7-prosessorer fra andre produsenter. Klokkehastigheten vil komme opp i 300 MHz innen året er omme.

Den økte hastigheten skal være oppnådd ved hjelp av 0,25 mikron prosessteknologi, superskalære MMX-egenskaper, en fullt pipelinet flyttallsenhet og støtte for 100 MHz systembuss.

WinChip 2-familien vil ifølge The Register støtte hovedkort basert på Super7, AMDs foreslåtte design som har fått støtte fra en rekke uavhengige produsenter av brikkesett. Brikkesettene vil også støtte AGP.

WinChip 2 3D inkluderer i tillegg AMDs 3DNow!-teknologi som skal akselerere spill og applikasjoner skrevet i Microsofts Direct3D API (Application Programming Interface).

Begge disse prosessorene vil komme på markedet i løpet av høsten.

Men IDTs planer går lenger enn som så. WinChip 2+ vil kombinere kjernen i WinChip 2 med et større primært hurtigminne. Dette skal øke ytelsen samtidig som at brikken fortsatt skal forbli svært liten av størrelse.

WinChip 2+NB med integrert Northbridge kommer til å gi kundene muligheten til å velge mellom en rekke Southbridge- og grafikkakselerator-produkter. Denne integrasjonen skal gjøre PC-plattformen billigere gjennom mer kosteffektiv innkapsling og lavere produksjonskostnader for hovedkortene.

Northbridge og Southbridge er vanligvis to separate brikker i en PCs brikkesett, og inneholder grunnenheter som avbruddskontroller, PCI/ISA-bro, minnekontroller, diskkontroller og mye annet.

Den siste prosessoren IDT har fortalt om i denne omgang, er WinChip 3. Opplysningene om denne prosessoren er få, men den vil trolig få en helt ny kjerne som sammen med pipelining-teknikker vil gi prosessoren en klokkehastighet på mellom 400 og 600 MHz.

Det er ikke gitt noen opplysninger om når WinChip 2+, WinChip 2+NB og WinChip 3 kan ventes på markedet.

IBM produserer flertallet av IDTs prosessorer.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.