BEDRIFTSTEKNOLOGI

IDT avslører prosessorplaner

IDT avduket i forrige uke en oversikt over kommende produkter. Selskapet har blant annet planer om en prosessor med en klokkehastighet på 600 MHz

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. mai 1998 - 13:42

IDT er den minste av selskapene som lager egne x86-kompatible prosessorer. Selskapet har i lengre tid levert lavprisproduktet WinChip C6, som er beregnet for det rimeligste PC-markedet. Nå har IDT avduket enkelte detaljer om selskapets videre planer.

Innmaten i en IDT WinChip C6-prosessor.
Innmaten i en IDT WinChip C6-prosessor.

IDT annonserte i forrige uke at produksjonen av WinChip 2- og WinChip 2 3D-prosessorene er startet. Prosessorene skal ifølge IDT gi bedre ytelse i Winstone 98-testene i forhold til klokkefrekvensen sammenliknet med Socket 7-prosessorer fra andre produsenter. Klokkehastigheten vil komme opp i 300 MHz innen året er omme.

Den økte hastigheten skal være oppnådd ved hjelp av 0,25 mikron prosessteknologi, superskalære MMX-egenskaper, en fullt pipelinet flyttallsenhet og støtte for 100 MHz systembuss.

WinChip 2-familien vil ifølge The Register støtte hovedkort basert på Super7, AMDs foreslåtte design som har fått støtte fra en rekke uavhengige produsenter av brikkesett. Brikkesettene vil også støtte AGP.

WinChip 2 3D inkluderer i tillegg AMDs 3DNow!-teknologi som skal akselerere spill og applikasjoner skrevet i Microsofts Direct3D API (Application Programming Interface).

Begge disse prosessorene vil komme på markedet i løpet av høsten.

Men IDTs planer går lenger enn som så. WinChip 2+ vil kombinere kjernen i WinChip 2 med et større primært hurtigminne. Dette skal øke ytelsen samtidig som at brikken fortsatt skal forbli svært liten av størrelse.

WinChip 2+NB med integrert Northbridge kommer til å gi kundene muligheten til å velge mellom en rekke Southbridge- og grafikkakselerator-produkter. Denne integrasjonen skal gjøre PC-plattformen billigere gjennom mer kosteffektiv innkapsling og lavere produksjonskostnader for hovedkortene.

Northbridge og Southbridge er vanligvis to separate brikker i en PCs brikkesett, og inneholder grunnenheter som avbruddskontroller, PCI/ISA-bro, minnekontroller, diskkontroller og mye annet.

Den siste prosessoren IDT har fortalt om i denne omgang, er WinChip 3. Opplysningene om denne prosessoren er få, men den vil trolig få en helt ny kjerne som sammen med pipelining-teknikker vil gi prosessoren en klokkehastighet på mellom 400 og 600 MHz.

Det er ikke gitt noen opplysninger om når WinChip 2+, WinChip 2+NB og WinChip 3 kan ventes på markedet.

IBM produserer flertallet av IDTs prosessorer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.