IE 5.0 for Mac kommer til sommeren

IE 5.0 kommer 18. mars for bl.a. operativsystemene Windows og Sun Solaris, men Mac-utgaven ventes ikke før til sommeren.

IE 5.0 kommer 18. mars for bl.a. operativsystemene Windows og Sun Solaris, men Mac-utgaven ventes ikke før til sommeren.

Produktsjef i Microsoft's Macintosh-avdeling, Jodi Ropert, sier at selskapet ville jobbe mer med Mac-nettleserens arkitektur før selskapet lanserer en ny versjon.

- Dette tar tid, sier hun til MacWeek. - Vi blir ikke ferdige før til sommeren. Noen annen oppgradering av nettleseren før den tid ventes derfor ikke.

Klok av skade, har Microsoft ikke satt noen endelig publiseringsdato for den ferdige nettleseren.

Selskapet har ikke sagt noe om den kommende programvaren, men Ropert sier at IE 5.0 for Mac vil inneholde noen funksjoner som Mac får først, deriblant ColorSync-støtte, som ble lansert sammen med IR 4.5 i januar på Macworld Expo i San Francisco. Her sa forøvrig toppsjefen i Microsofts Mac-avdeling, Ben Waldman, at IE 5.0 for Mac kunne ventes innen utgangen av juli.

Microsoft vil tilpasse sin nye strategi det selskapet ser som et revitalisert Apple, som nå også tar markedsandeler blant førstegangskjøpere. Selskapet ønsker å lage en programvare for Mac som også tar hensyn til dette.

Blant de tilbakemeldingene Microsoft har fått fra Mac-brukere er at programvaren må bli mer Mac-lik i utseendet og funksjonaliteten.

Til toppen