KARRIERE

IE-arkitekt slutter seg til Google

Chris Wilson forlater Microsoft.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. sep. 2010 - 08:51

Microsoft mister nok en gang en lederskikkelse til Google. Denne gangen er det tidligere arkitekt webplattformen i Internet Explorer, Chris Wilson som forlater skuta. I flere år delte han i praksis rollen som Internet Explorer-teamets ansikt utad med IE-sjef Dean Hachamovitch.

Wilson har vært tilknyttet IE-teamet i 15 år når han nå forlater Microsoft til fordel for Google, hvor han ifølge et blogginnlegg har fått stillingen «developer advocate».

Wilson har også representert Microsoft i ulike standardgrupper. Ifølge ZDNet har han siden midten av 2009 hatt han stillingen Principal Program Manager for Open Web Platform i Microsofts Developer Division. Han har også vært knyttet til gruppen som står bak Chakra, den nye JavaScript-motoren i Internet Explorer 9.

Wilson har etter alt å dømme vært blant dem som har bidratt til at Microsoft nå har besluttet at enhetlig støtte for åpne webstandarder er viktig.

At det er nettopp Google som blir Wilsons nye arbeidsgiver, kommer dermed ikke som noen overraskelse, siden Google i stor grad satser på den åpne webplattformen.

Wilson opplyser på Twitter at han ikke vil kunne jobbe med Chrome det første året etter oppsigelsen. Dette skyldes betingelser i Wilsons kontrakt med Microsoft.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.