KARRIERE

IE-direktøren går av

Dean Hachamovitch får nye oppgaver i Microsoft.

Dean Hachamovitch ble trolig Microsofts siste IE-direktør. Amerikaneren skal antakelig nå lede et nytt utviklerteam, men det er foreløpig ikke kjent hva de skal jobbe med.
Dean Hachamovitch ble trolig Microsofts siste IE-direktør. Amerikaneren skal antakelig nå lede et nytt utviklerteam, men det er foreløpig ikke kjent hva de skal jobbe med. Bilde: Marius Jørgenrud
12. nov. 2013 - 09:08

Microsofts direktør for Internet Explorer (IE), Dean Hachamovitch, går videre til nye oppgaver i selskapet.

Hachamovitch har jobbet med utvikling av nettleseren i ni år. Det vil si helt fra perioden med den lange ørkenvandringen mellom utgivelsene av IE6 og IE7 (som kom i 2006, fem år etter sekseren) og fram til i dag.

Det er IE-sjefen selv som kunngjør at han forlater sin post, uten at det fremgår hva han nå skal arbeide med.

– Jeg bytter rolle i Microsoft og gleder meg til å starte et team som skal arbeide med noe nytt, skriver han.

IE11 ble dermed det siste produktet Hachamovitch rakk å utgi som direktør for dette området. digi.no møtte ham i San Francisco i sommer i anledning denne utgivelsen, som kom samtidig med betautgaven av Windows 8.1. Se artikkelen: – IE11 perfekt bare ett sted.

Reorganisering

Vanligvis godt informerte ZDnet mener at stillingsendringen ikke kommer som noen stor overraskelse, gitt omorganiseringen av Microsoft.

Den nye organiseringen, et av de største og siste grepene toppsjef Steve Ballmer kunngjorde før han selv varslet sin avgang i august, innebar at Terry Myerson overtok øverste ansvar for alle selskapets operativsystemer.

Myerson skal være i gang med å etablere sitt eget kjerneteam i enheten som omfatter alt fra programvareutvikling for Windows, Internet Explorer og Windows Phone til SkyDrive og Xbox One.

Ifølge ZDnet betyr det at Microsoft ikke lenger vil ha én særskilt IE-direktør som tidligere.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.