BEDRIFTSTEKNOLOGI

IE10 er endelig klar for Windows 7

Last ned «allerede» i dag.

Internet Explorer Test Drive er Microsofts samling av webapplikasjoner som skal demonstrere de nye mulighetene og ytelsen til Internet Explorer 10.
Internet Explorer Test Drive er Microsofts samling av webapplikasjoner som skal demonstrere de nye mulighetene og ytelsen til Internet Explorer 10.

I går, mer enn 23 måneder etter at den første testversjonen ble gjort tilgjengelig, lanserte Microsoft Internet Explorer 10 for Windows 7. Dette skjer fem måneder etter at IE10 ble gjort tilgjengelig i Windows Server 2012.

Hvorfor Windows 7-versjonen kommer så sent, til tross for at det dreier seg om en litt enklere versjon enn den som følger med Windows 8, er uklart. Men IE10 for Windows 7 mangler to av nyhetene som finnes i Windows 8-utgaven.

For det første så inkluderer ikke Windows 7-utgaven av IE10 et brukergrensesnitt for Modern UI, som jo er en Windows 8-spesifikk funksjon. For det andre er ikke Adobe Flash Player integrert i nettleseren, men må installeres separat som med tidligere versjoner av Internet Explorer.

Bortsett fra dette, skal det meste være inkludert. Det er først og fremst bedre ytelse og bedre støtter for webstandarder Microsoft kan lokke med. Microsoft hevder at IE10 har bedre JavaScript-ytelse enn andre nettlesere, men viser fortsatt bare til resultater fra den gamle SunSpider-testen til WebKit-prosjektet.

Men IE10 leverer utvilsomt svært god ytelse i mer moderne tester hvor maskinvareakselerasjon spiller en stor rolle.

Støtten for webstandarder er ifølge Microsoft blitt utvidet med 60 prosent, sammenlignet med forgjengeren. Det er lagt til støtte for mer enn 30 «nye» webstandarder.

IE10 for Windows 7 kan lastes ned fra denne siden, men det kan være fordelaktig at man først installerer alle oppdateringer som i går ble gjort tilgjengelige via Windows Update.

I løpet av noen uker vil Microsoft starte automatisk utrulling av IE10 til Windows 7. De som bruker en preview-versjon vil bli berørt først, deretter alle andre som ikke har installert blokkeringsverktøyet som er beskrevet her.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.