RESULTATERFINANS

iGroup vil ha rask børsnotering

Internettselskapet iGroup vil noteres på Oslo Børs så snart som mulig. Samtidlig ønsker selskapet å komme seg inn på e-handelsmarkedet i USA med nystartede Netshop.com

Sigvald Sveinbjørnsson
6. mars 2000 - 13:56

Internettselskapet iGroup vil noteres på Oslo Børs i løpet av året. - Hvis tiden er moden for det vil vi komme oss på Oslo Børs, sier Jørgen Waaler, administrerende direktør i iGroup til digi.no.

Waaler legger ikke skjul på at den amerikanske Nasdaqbørsen kan ha noe å si når de tar sikte på å noteres. Men først og fremst er det hovedlisten ved Oslo Børs selskapet vil inn på. Ifølge selskapets styreformann, Rolv E. Heggenhougen, er det gode muligheter for selskapet på denne listen. Det tas sikte på en notering i løpet av år 2000.

- Vi er et selskap som er tuftet både på den nye og gamle økonomien. Vi har hatt overskudd i ett av de siste årene og vi har over 2 000 aksjonærer, sier Heggenhougen på telefon fra USA.

For å vokse har nå iGroup besluttet å satse på verdens største e-handelsmarked, USA. Med sin e-handelstjeneste, netshop.com skal selskapet begynne å pushe datautstyr inn i det amerikanske markedet. Et marked Heggenhougen tror iGroup vil gjøre det bra i.

- Dette er verdens største marked, og hvis vi får en flik av dette markedet er vi kjempefornøyd. Hvem har sagt at ikke vi nordmenn kan satse litt i USA da?

I første omgang skal netshop.com bare selge datautstyr, men Heggenhougen sier til digi.no at de senere skal satse på andre varer, som CD-er, bøker og gaveartikler

iGroup har allerede skaffet datautstyrsleverandører, men når det gjelder bøker og CD-er skal de inngå samarbeid med større leverandører som Amazon.com og CDNow.com.

- Her skal vi selge artiklene mens leverandøren står for logistikk og utsendelse. Så får vi prosenter av salget vi formidler, sier Heggenhougen. Det vil bare være en par ansatte som skal holde nettbutikken gående i USA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.