JUSS OG SAMFUNN

- Ikke aktuelt å selge Telenor

FOR 15 ÅR SIDEN: Første sikre kredittkort betaling på nett og nettleserkrangel med Microsoft.

Hver uke samler vi noen av de viktigste nyhetene fra digi.no - for 15 år siden. (Foto: Per Ervland)
Hver uke samler vi noen av de viktigste nyhetene fra digi.no - for 15 år siden. (Foto: Per Ervland) Bilde: Per Ervland
30. des. 2011 - 10:57

I anledning 15-års jubileet til digi.no har vi åpnet våre arkiver og funnet frem til et knippe av saker som ble publisert for nettopp 15 år siden.

Romjulen i 1996 var det imidlertid ikke spesielt mye som skjedde, så vi har tatt oss den frihet og funnet noen saker som ble publisert de første dagene av 1997. God fornøyelse!

Klikk på titlene for å lese hele saken fra vårt arkiv:

- Ikke aktuelt med salg
- Det er ikke dagens regjerings politikk å selge aksjer i Telenor, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet, Sverre Myrli.

Vil finne Telenors verdi
Samferdselsdepartementet vil vite hva Telenor er verdt. I en anbydsinnbydelse til flere finansanalytikere i det norske markedet skriver departementet at en ønsker jevnlige verdivurderinger av statsaksjeselskapet. Sist en verdifastsettelse ble gjort, i forbindelse med etableringen av aksjeselskap, ble resultatet i underkant av 27 milliarder kroner.

Første sikre kredittkort-betaling på web
Rett før nyttår gjennomførte MasterCard den første kredittkorttransaksjonen basert på den kommende standarden for pengeoverføring via Internett, SET.

HjemmeNett-sjefen: - Ingen avisdød
– Internett åpner for en bedre dialog mellom redaksjon og leser. Samtidig må flere journalister finne seg i å bli valgt bort, sier Toralf Ekelund til digi:media.

Oppkrav opp 82 prosent
Telenor ga oss sin nyttårsgave i form av 80 prosent økning i lokaltakstene, og nå følger Posten etter. Fra 6. januar vil alle som kjøper på postordre måtte betale 31 kroner i steden for 17 kroner i postoppkravavgift, en økning på 82 prosent. Godt nyttår!

Nettleserkrangel med Microsoft
Tidligere produsent av Mosaic, Spyglass inc., legger skylden på Microsoft for sine dårlige resultater. Selskapet mener Microsoft ikke har betalt tilstrekkelig royalties for nettleserteknologien som brukes i Explorer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.