BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke bytt minnekort i nye Windows-mobiler

Kan føre redusert ytelse og tap av data.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. nov. 2010 - 15:42

Microsofts nye Windows Phone 7-plattform har en lite kjent egenskap som gjør at minnekortet som følger med mobiler basert på plattformen, ikke uten videre kan erstattes med et annet kort. Årsaken til dette er en lite omtalt egenskap med Windows Phone 7.

Mens de fleste mobiler som har støtte for minnekortet behandler den interne lagringsplassen og lagringsplassen på minnekortet som to separate filområder, er dette ikke tilfellet for Windows Phone 7. Operativsystemet lager et filsystem som spenner over både det interne minne og minnekortet. Dessuten låses kortet til mobilen ved hjelp av en automatisk generert nøkkel.

Dette betyr at SD-kortet ikke kan brukes i andre enheter enn i den ene mobilen.

I denne supportartikkelen skriver Microsoft at brukerne bør anse minnekortet, som en permanent del av mobilen.

Microsoft skriver videre at dersom man fjerner eller erstatter kortet, kan det føre til at data og applikasjoner som er lagret på mobilen går tapt, og at ytelsen blir redusert.

Tap av ytelse skal først og fremst kunne skje dersom man ikke benytter et «Windows Phone 7 Compliant SD Card», det vil si et ordinært standard. Windows Phone 7 skal sette visse krav til lese- og skrivehastigheten til kortene, og det er ikke alle kort som tilfredsstiller dette, selv om kortet er i samme hastighetsklasse som kortet mobilen leveres med.

Man må være ekstra påpasselig dersom man skal bytte minnekort i en Windows Phone 7-mobil. <i>Bilde: Toshiba</i>
Man må være ekstra påpasselig dersom man skal bytte minnekort i en Windows Phone 7-mobil. Bilde: Toshiba

Dersom man tar ut minnekortet og ikke setter inn et nytt, vil mobilen kun kunne brukes til å utføre nødsamtaler.

Det oppgis ikke hvorfor ikke Windows Phone 7-mobilene i det hele tatt har støtte for SD-kort. Man kunne like gjerne ha utstyrt mobilen med et større lagringsplass internt, tilsvarende det Apple tilbyr i iPhone.

Pris kan være en årsak, det samme kan den økte fleksibiliteten dette gir leverandøren.

Løsningen Microsoft har valgt, fører ikke nødvendigvis til noen større ulemper for brukeren. Det er helt klart en fordel at mobilen bare har ett enkelt filsystem å forholde seg til.

Det eneste er at dersom man ønsker seg mer lagringsplass etter hvert, så kan dette tydeligvis kun oppnås ved å kjøpe riktig type minnekort og ved å resette mobilen. Samsung beskriver på denne siden hvordan dette gjøres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.