BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke spytt på Mac-fans

Robert Faletra i Computer Reseller News slaktet Gil Amelio og Apples presentasjon på Macworld. Apple har svart, og de er forbanna. - Faletra er uansvarlig, og han spytter i ansiktet tusenvis av Macworld-besøkere og millioner av trofaste Mac-brukere, skriver George Scalise, Apples daglig leder, i et svarbrev til redaktøren.

Jens Kanden
24. jan. 1997 - 16:00

Redaktør Robert Faletra i Computer Reseller News, det innflytelsesrike databladet som dekker distribusjons- og forhandlerapparatet i USA, skrev 13. januar en kommentar hvor han slaktet Gil Amelio og Apples presentasjon av selskapets strategi på Macworld i San Francisco. Faletra mente Amelios leverte en usikker, dårlig skrevet, og uklar presentasjon som etterlot rystende hoder blant messedeltakere og bransjefolk. Han mente at det virket som om Apple strategi ble laget på stående fot. Han konkluderte med at Apple-forhandlere burde rømme plattformen fordi Amelio feilet i sitt forsøk på å artikulere en virkelig strategi og overbevise verden om at selskapet kan og vil gjennomføre den.

Torsdag 23. januar svarte Apple i et åpent brev til redaktøren i Computer Reseller News, og de er forbanna. George Scalise, Apples daglig leder, har underskrevet brevet og mener at Faletra har kritisert form, ikke innhold.

George Scalise.
George Scalise.

- Ved å fokusere på Gil Amelios stil, unnlater Robert Faletra å gi noen meningsfull analyse av innholdet i presentasjonen eller Ellen Hancocks dybdepresentasjon og utspørring om vår fremtidige OS-strategi, skriver Scalise på vegne av Apple.

Han skriver videre at Apple faktisk la frem en troverdig, realistisk, og uimotståelig operativsystemstrategi.

- Apple sa at vi kom til å legge frem vår OS-strategi (på Macworld red. anm.), og det er akkurat det vi gjorde. Vi fortalte nøyaktig hvor vi skal og vår timeplan for å komme oss dit, fortsetter Scalise, og bruker anledningen til å gjenta hovedpoengene i Apples OS-strategi.

Allikevel er det først i avslutningsparagrafen at vi skjønner hvor forbannet Apple er.

- Herr Faletra er uansvarlig når han anbefaler forhandlere å bytte plattform. Ved å gjøre det, spytter han i ansiktet de tusenvis av Mac-elskere som besøkte Macworld (besøket vokste faktisk) og de millioner av Macintosh-trofaste som kjøper utstyr for milliarder av dollar via forhandlerkanalen. Disse brukerne og kjøperne valgte Apple fordi de så på alternativet og ønsket noe bedre. Vi er trygge på at dine forhandlerlesere vil lytte mer til dem.

Sterke saker fra Apple, men jeg må si at det er herlig å se Apple slå tilbake mot kritikerne. (red. anm.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra