- Ikke unormalt høye kostnader for IMS

- Når man foretar en systemimplementering på størrelse med den som er foretatt i IMS er det normalt at korte tidsfrister vil gå på bekostning av systemets prestasjonsevne. Kostnadene for IMS er ikke unormalt høye, sier administrerende direktør i Visma, Øystein Moan, til digi.no.

Visma sendte mandag ut en børsmelding for å roe ned oppstyret rundt Vismas implementering av Visma Business hos IMS i Sverige. I børsmeldingen går det blant annet fram at Visma og IMS sammen skal fremme salget av Visma Business på det svenske markedet.

Visma hevder blant annet at fredagens artikkel i digi.no (se relatert sak i margen til høyre) ikke stemmer overens med den virkeligheten Visma kjenner. Selskapet sier imidlertid ikke noe om hvilke faktafeil som eventuelt skulle ha sneket seg inn i digi.no-artikkelen.

- Slik IMS-direktør Anders Nohrborg uttalte seg fredag var det vel ingen tvil om at han var misfornøyd?

- Dere har vel truffet ham i det rette øyeblikk. Dette er langt fra den virkeligheten jeg kjenner, sier Øystein Moan til digi.no. Moan legger til at de kostnadene IMS har blitt påført som følge av implementeringen - ifølge IMS mellom fem og syv millioner kroner - ikke er unormalt høye for et prosjekt i denne størrelsesorden.

- Når man foretar en systemimplementering på størrelse med den som er foretatt i IMS er det normalt at korte tidsfrister vil gå på bekostning av systemets prestasjonsevne. Kostnadene for IMS er ikke unormalt høye, sier Moan, som også hevder at prosjektet er god butikk for Visma - til tross for de ekstra konsulentkreftene selskapet må sette inn for å rydde opp i problemene.

- Dette prosjektet blir bra for Visma. Som den største Visma Business-implementeringen noen sinne, vil det dessuten bli brukt som referanseprosjekt ved senere innsalg, avslutter Visma-sjefen.

Til toppen