JUSS OG SAMFUNN

IKT-Norge anbefaler kontroversiell avtale

Per Morten Hoff i IKT-Norge anbefaler sine medlemmer å bruke klausuler som hindrer jobb-bytte.

15. juni 2007 - 12:37

Det ble bråk når det kom frem at WM-data hadde klausuler i sine kundeavtaler, som hindret kundene i å kunne ansette deres konsulenter.

Problemet for arbeidstagere er at dette kan hindre de i å få en ny jobb de ønsker seg, og i noen tilfeller kan de også være uvitende om at det faktisk er slik.

    Les også:

Nå viser det seg at IKT-Norge anbefaler sine medlemmer å bruke denne typen klausuler. I standardavtalen som de har fått utarbeidet, står det ifølge Dagensit.no følgende:

”I den tiden arbeidet pågår, og i et tidsrom av ett år etter at bistanden er avsluttet, kan Kunden ikke ansette Leverandørens personell som arbeider eller er tiltenkt arbeid i forbindelse med bistanden, uten etter nærmere avtale”

IKT-Norges generalsekretær, Per Morten Hoff, sier til Dagensit.no at denne klausulen er viktig for å beskytte kompetansen som leverandørene besitter, og som de lever av.

Det er ikke IT-forbundets leder enig i.

- Ansettelsesavtaler skal foregå mellom to parter, arbeidstaker og arbeidsgiver. Ikke mellom to arbeidsgivere, sier Kjell Flagstad, leder i IT-forbundet, til Dagensit.no.

Flagstad forstår at bedrifter kan ha behov for å sikre at ansatte blir værende etter for eksempel å ha blitt sendt på dyre kurs, men han mener at det må være i form av personlige avtaler mellom arbeidstageren og arbeidsgiveren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.