Kritiserer staten for å skvise bransjen

IKT-Norge fortviler: Etater byr opp IT-lønninger, krever «korona»-rabatt og nekter å bruke juniorer

– Pinlig at en blå regjering ikke evner å sette ned foten.

IKT-Norges Fredrik Syversen mener at offentlige skattepenger nå går med til å utkonkurrere IT-bransjen. Arkivfoto.
IKT-Norges Fredrik Syversen mener at offentlige skattepenger nå går med til å utkonkurrere IT-bransjen. Arkivfoto. (Bilde: Marius Jørgenrud)

– Pinlig at en blå regjering ikke evner å sette ned foten.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 235,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »

I pandemiens år 2020 har IKT-Norge sett flere eksempler på at offentlige virksomheter reforhandler avtaler om IT-innkjøp med forventninger om korona-rabatt; og at de rekrutterer «aggressivt» fra konsulentbransjen med høyere lønninger og sikrere jobber enn det private selskaper evner å tilby.

Alt mens næringslivet har betalt dyrt og står svekket tilbake etter smitteverntiltak og nedstengning i samfunnet, noe som gjør dette ekstra smertefullt, skriver bransjeorganisasjonen i et debattinnlegg i Finansavisen.

– Pinlig at de ikke setter ned foten

– Jeg synes det er pinlig at en høyrestyrt regjering ikke klarer å se hva man holder på med. Det blir overført så mye ressurser fra privat næringsliv til offentlig sektor, uten at de evner å sette ned foten, utdyper IKT-Norges direktør for strategi- og forretningsutvikling, Fredrik Syversen overfor digi.no.

Det har ikke gått ubemerket hos dem at Statnett og politiet begge nylig har varslet en masserekruttering av utviklere, samlet rundt hundre årsverk, til faste stillinger for å erstatte konsulenter. Oslo kommune har med sin digitaliseringssatsing Origo også redusert konsulentbruken og ansatt mange titalls hoder.

Kritikken mot at det offentlige bygger opp større IT-satsinger internt er ikke ny. Abelia har tidligere reagert på akkurat det samme.

Syversen og kollega Øyvind Husby, administrerende direktør i IKT-Norge, hevder at det offentlige ved hjelp av skattepenger nå driver og utkonkurrerer næringslivet i kamp om en kompetanse det er mangel på. Det er en utvikling de ser på som svært uheldig.

Syversen registrerer at det offentlige «øser ut masse penger om dagen», og nevner blant annet bonusutbetalingene til alle ansatte i Statens vegvesen og de ansatte ved storbyuniversitetet Oslomet, som får henholdsvis 5.000 og 10.000 kroner mer å rutte med.

Les også

– Tør ikke å stå fram

En større offentlig virksomhet sendte i mars 2020 et standardbrev til sine IT-leverandører hvor de ber om reduserte timepriser med bakgrunn i koronasituasjonen.

Det vises til en solidaritetsdugnad for å hindre virusspredning i befolkingen, som vil påvirke prosjektets fremdrift. Med høy sannsynlighet vil alle restriksjonene påvirke kapasitet og effektivitet. Etaten mener derfor det er rimelig å be om lavere pris.

Sladdet «korona-brev» der en stor offentlig etat ber om reduserte timepriser.
Sladdet «korona-brev» der en stor offentlig etat ber om reduserte timepriser.

Utsagn som at offentlige virksomheter også overbyr lønninger, er en påstand IKT-Norge på stående fot ikke kunne dokumentere.

– Hvilke offentlige virksomheter sikter dere til?

– Det er avtaler som blir presset, men vi er avhengig av at noen er villige til å stå fram. Det prøver vi å få til, men ingen tør. De vet at de får smekk etterpå. Det er litt trist, vil jeg si. Enten er de feige og tror det blir sånn, eller så har de opplevd at det å komme med kritikk ikke lønner seg når neste kontrakt skal skrives, og etter å ha jobbet i IKT-Norge i 20 år, så er det det siste som er riktig, sier Fredrik Syversen til digi.no.

«Nyutdannede kan jo ingenting»

IKT-Norge er også bekymret for at enkelte offentlige innkjøpere nekter å bruke konsulenter med lite erfaring.

«Flere vil kun ha konsulenter med minst tre års arbeidserfaring og som snakker flytende norsk. Resultatet kan bli at en generasjon nyutdannede blir sittende på reservebenken», skriver Husby og Syversen i sitt innlegg.

– Juniorer, de med under fem års arbeidserfaring og nyutdannede er nesten helt utelukket, selv om de også er de billigste å leie inn, hevder Syversen overfor til digi.no.

Når vi får nyutdannede med i prosjektene må vi akseptere at de går gratis i både uker og måneder

Anonym

Det har vist seg vanskelig å få medlemsbedrifter i IKT-Norge med slike erfaringer til å stå fram med navn.

Bransjeorganisasjonen har på vår oppfordring delt en tilbakemelding fra en medlemsbedrift, hvor følgende fremgår:

– Det vi generelt opplever som mest krevende er hvor tungt det er å overbevise kunde om å ta inn nyutdannede. Kunder foretrekker heller folk med litt erfaring. Det kommer ikke forespørsler om rammeavtaler hvor det åpnes for å tilby nyutdannede, og dersom vi tilbyr nyutdannede, så tas de ikke inn til intervju. Når vi får nyutdannede med i prosjektene må vi akseptere at de går gratis i både uker og måneder, fordi «nyutdannede kan jo ingenting».

Les også

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen