- iMac kan ta 50% av stasjonær-markedet

Oppsiktsvekkende spådommer fra Piper Jaffray.

- iMac kan ta 50% av stasjonær-markedet

Oppsiktsvekkende spådommer fra Piper Jaffray.

Markedet or stasjonære PC-er har gått kraftig ned de siste årene. Årsaken er et sterkt økende salg av bærbare maskiner, som både i pris og ytelse nå kan sammenlignes med de tradisjonelle bordmaskinene.

Så skjer det: Apple kommer med en pen stasjonær maskin. Tidligere så slike maskiner ut som noe som hørte hjemme på et kontor. Med Apples iMac-modeller har den stasjonære maskinen plutselig fått aksept i stua.

Dette er trolig den viktigste årsaken til at iMac i dag har rundt 25 prosent av markedet for stasjonære maskiner på verdensbasis, i følge en ny oversikt fra analysebyrået Piper Jaffray.

Og i følge analytikeren Gene Munster vokser andelen så raskt at tallet om få år kan nærme seg 50 prosent.

I følge samme kilde vil veksten i iMac-salget ha økt med et sted mellom 26 og 31 prosent i forhold til samme periode i fjor når første kvartal gjøres opp.

Munster bruker uttrykket «flyr ut av hyllene» når han skal beskrive den overraskende trenden med at folk kjøper stasjonære Mac-er som aldri før.

På toppen av dette kommer en kraftig vekst i salget av bærbar Mac. Men her er Windows-verdenen langt sterkere, og i denne sammenhengen er Apple fortsatt en dverg.

Det er med andre ord i det de fleste trodde var døende marked at Apple lykkes best med sine datamaskiner, andelsmessig sett. Så får vi se hva som skjer når de i begynnelsen av neste måned lanserer det mye omtalte lesebrettet iPad.

Kilder:
Business Insider
Instapaper.com
Tuaw.com

Til toppen