iMac til Norge i september

Apple i Norge kan fortelle av selskapets nye konsumentmaskin kommer til landet i midten av september - en måned etter lanseringen i USA.

Apple i Norge kan fortelle av selskapets nye konsumentmaskin kommer til landet i midten av september - en måned etter lanseringen i USA.

Apple i Norge trakk seg ut av konsumentmarkedet for et par år siden, da selskapet kansellerte avtalen med kjeder som Elkjøp og Lefdahl. Nå som moderselskapet har fått finansene på plass, skal Apple i Norge tlibake i forbrukermarkedet. Selskapet vil ikke gi detaljer, men det er ikke tvil om at iMac vil dukke opp utenfor eksisterende salgskanaler.

Er det snakk om at vi igjen vil finne Apple-utstyr i Elkjøp og Lefdahl?

- Jeg kan ikke gi noen detaljer, men jeg kan bekrefte at vi også snakker med andre aktørere enn de eksisterende kanalpartnerne, sier markedsansvarlig for Apple i Norge - Arne Odden - til digi.no.

- Vi venter maskinen hit i midten av september og er i ferd med å ta de første ordrene.

Hvor mange bestillinger har dere fått inn?

- Prisen er ennå ikke fastsatt, men den skal være på plass mandag (20. juli - red. anm.). Jeg kan fortelle at det flommer inn fakser fra forhandlere og distributører som vil bestille. Selv om vi ikke har begynt å registrere ordrene dreier det seg om mange hundre stykk.

- Det vi synes er interessant er at trykket ser ut til å komme fra sluttbrukere som legger press på forhandlerne.

Odden kan også fortelle at Apple i Norge vurderer å satse på skolemarkedet. Hittil har selskapet fokusert på høyere utdanning, men med iMac - som har gode nettverksmuligheter og en rimelig pris - regner de med å kunne konkurrere med Windows-basert PC-er.

- Vi har en henvendelse fra en skole som ønsker å utstyre et helt klasserom med iMac, forteller Odden.

Dere har fått mange henvendelser om i Mac; kan du fortelle noe om hvor mange som kommer til Norge i første omgang?

- Det vet vi ikke, men vi regner med at det blir knapp tilgjengelighet den første perioden.

digi.no deltok onsdag i et konferansesamtale med Apple Computer Inc. for presse og analytikere. Da oppga finansdirektør i Apple - Fred Anderson - at selskapet regnet med begrenset tilgjengelighet i hele fiskalt 4. kvartal (som avsluttes i slutten av september - red. anm.), men at produksjonskapasiteten skulle være bra i det påfølgende kvartal.

Til toppen