iMac - vakker revolusjon fra Apple

Etter noen timers nedetid er Apples nettsted åpnet igjen, og viser en slående nyhet.

I går meldte vi om den nye bærbare Mac-en. Nettstedet til Apple forteller om enda to nyheter, en for de profesjonelle, og en for alle andre.

Apple iMac
Apple iMac.

Vi kommer tilbake til den for de profesjonelle. For den virkelig oppsiktsvekkende maskinen heter iMac, en maskin som skal konkurrere med de rimeligste PC-ene i pris. Designen er oppsiktsvekkende: Den nye forbruker-Mac-en gjenspeiler tradisjonen fra den lite kjente Apple III fra femten år siden, og den gedigne flatskjermede jubileums-Mac-en fra i fjor.

Apple lover en pris på 1299 dollar. Hva prisleiet blir i Norge, får vi først vite om noen timer. Før du lurer på hvorfor ikke Apple blir med i klubben "PC-er under tusen dollar", tenk på at Apple-prisen er med skjerm.

Utstyret er gedigent: 233 MHz PowerPC G3 prosessor, 512 kB nivå to mellomlagring, 32 MB minne i SDRAM-format kan økes til 128 MB, 4 GB IDE-disk, Mac OS 8.1, to 12 Mbps universell seriebuss-utganger (USB), en infrarød utgang på 4 Mbps, en 24x CD-ROM-spiller, 15" skjerm, 10/100Base-T Ethernet utgang, 33 kbps modem, og innebygget SRS-lydanlegg.

To spørsmål melder seg likevel: Hvorfor er ikke modemet på 56 kbps? Er det ikke litt tidlig å levere en personlig datamaskin helt uten diskettstasjon, og forutsette at all filutveksling skal skje over CD eller et eller annet nettverk?

iMac skal være utviklet spesielt med tanke på Internett, og Apple lover "en-tast"-tilkopling til Nettet.

digi.no kommer tilbake med mer om den nye Apple-offensiven utover dagen.

;