India er IBMs «nav» for global satsing

IBMs årsomsetning i India har vokst til en milliard dollar. Det totale bidraget er enda viktigere.

India er IBMs «nav» for global satsing

IBMs årsomsetning i India har vokst til en milliard dollar. Det totale bidraget er enda viktigere.

Før helgen var IBMs finanssjef – «vice president financial management» – Jesse Greene på besøk i India. Der orienterte han lokale journalister om selskapets satsing i landet i årene framover.

Tallene Greene la fram for IBMs omsetning i India er oppsiktsvekkende. Fra 2005 til 2006 var veksten hele 37 prosent til 700 millioner dollar. I de tre første kvartalene i 2007 økte IBMs omsetning med 39 prosent i forhold til de samme kvartalene i 2006. Fortsetter utviklingen i samme spor, vil årets omsetning ende på rundt en milliard dollar, ifølge Greene.

Han understreket at disse tallene forteller på langt nær alt om hva India betyr på IBM.

Greene sa at verdien av IBMs outsourcing fra India til områder som Europa og USA, overgår selskapets omsetning i India. Han kunne ikke presisere dette nærmere, siden IBM bokfører disse inntektene i det landet det omsettes til.

Ved forrige årsskiftet arbeidet hver sjuende IBM-er, det vil si 53 000 ansatte, i India.

I tillegg til outsourcing, er IBM India også en sentral bidragsyter til konsernets samlede forskning og utvikling, sa Greene.

– Vi ser på India som et fundament for IBM. Landet vil bli et nav for vår globale satsing, sa han, ifølge Press Trust of India.

På det indiske hjemmemarkedet er det telekom, finansielle tjenester, og omsetning mot små og mellomstore bedrifter som betyr mest for IBM.

Til toppen