Abonner
TELEKOM

– Indisk Telenor-forsikring forplikter

Statsråd Giske opplever sin indiske motpart som «langt tydeligere» enn tidligere.

Reklamen i denne gaten i Mumbai gjenspeiler den harde konkurransen i Indias mobilmarked, mellom blant annet Vodafone, Reliance, Uninor, Airtel og Tata Docomo. Gjennomføres nye auksjoner på mobillisenser står flere utenlandske aktører i fare for milliardtap.
Reklamen i denne gaten i Mumbai gjenspeiler den harde konkurransen i Indias mobilmarked, mellom blant annet Vodafone, Reliance, Uninor, Airtel og Tata Docomo. Gjennomføres nye auksjoner på mobillisenser står flere utenlandske aktører i fare for milliardtap. Bilde: All Over Press

Yeosu (NTB): Næringsminister Trond Giske (Ap) sier at den indiske teleministeren Kapil Sibal er klar og forpliktende etter helgens møter om Telenor.

Lørdag møtte Giske indiske statsråder i New Delhi før han søndag var i den sørkoreanske kystbyen Yeosu der verdensutstillingen åpner mandag. Møtene i India var et ledd i en aksjon for å redde Telenors investeringer i landet.

Statsråd Trond Giske prøver å redde Telenors investeringer i India gjennom datterselskapet Uninor.
Statsråd Trond Giske prøver å redde Telenors investeringer i India gjennom datterselskapet Uninor. Bilde: Per Ervland

Etter møtene ga Sibal følgende forsikring:

- Det er absolutt ikke noen grunn til bekymring. Den indiske regjering er opptatt av at utenlandske investeringer i India skal være trygge. Vi skal sikre at Telenor og alle andre utenlandske investorer har forutsigbarhet, sa han til The Economic Times.

- Dette er positivt og det bør forplikte. Jeg opplever at Sibal er langt tydeligere enn det jeg har registrert tidligere. Samtidig er det langt fram og mange statsråder er involvert, sier Giske til NTB. (©NTB)

Les mer om: