Infocus nesten ute av Norge

Prosjektor-produsenten Infocus ble solgt til USA og nå flytter selskapet et stort antall jobber til Kina.

Prosjektor-produsenten Infocus ble solgt til USA og nå flytter selskapet et stort antall jobber til Kina.

Tirsdag ble de 80 ansatte ved Fredrikstad-bedriften Infocus informert om at 50 av dem mister jobben. Årsaken er at teknologibedriften flytter produksjon og utvikling til Kina.

- Dette er en sorgens dag. Produktutviklingen ved avdelingen på Kråkerøy har vært bra, men dessverre taper vi fremdeles altfor mange penger, sier styremedlem Svein S. Jacobsen i Infocus til Fredriksstad Blad.

Nedbemanningen kommer som konsekvens av at Infocus og kinesiske TCL Corporation har dannet samarbeidsselskapet South Mountain Technologies (SMT). SMT skal i all hovedsak produsere og utvikle projektorer i Kina i tiden fremover. Jacobsen sier bedriften ikke har noe annet valg enn å flytte produksjon og utvikling til Kina, og viser til at Infocus har hatt store tap de siste årene.

Tilbake i Fredrikstad blir det en svært redusert utviklingsavdeling med kun 20 ansatte. Ytterligere ti fra dagens stab vil få tilbud om jobb andre steder i Infocus-systemet, enten i Nederland eller USA.

Infocus het tidligere Ask Proxima og var i 2000 verdsatt til 15 milliarder kroner på Oslo Børs. Da hadde bedriften 320 fast ansatte samt 80 vikarer.

Til toppen