Ingen embargo på Internett i Serbia

Til tross for at USA har lagt restriksjoner på levering av en rekke elektroniske produkter til Serbia, er Internett unntatt.

Til tross for at USA har lagt restriksjoner på levering av en rekke elektroniske produkter til Serbia, er Internett unntatt.

Etter at Bill Clinton for to uker siden forbød amerikanske selskap å levere "varer, programvare, teknologi eller tjenester" til Jugoslavia, har flere internasjonale telekomoperatører blitt i tvil om hvorvidt de må kutte Internett-tjenestene som leveres til landet. Et av dem er Loral Space & Communications Ltd. i New York, forteller Wall Street Journal.

En av deres satellitter betjener minst to Internett-leverandører i Serbia.

Informasjonstjenester, herunder elektroniske, er vanligvis unntatt fra slike embargoer, men ikke elektronisk handel. Internett kan brukes til begge deler. Men dersom serberne mister Internett-forbindelsene til utlandet, mister de også den siste muligheten de har til å innhente andre enn Milosevic-regimets tolkninger av hendelsene i regionen.

Muligheten for å miste nettet har skapt uro i nyhetsgrupper og diskusjonsfora på nettet. - Vi er på sett og vis blitt vant til luftvernsirener, bomber og trusler om invasjon, men vi aner ikke hvordan vi skal overleve hvis vi mister Internett, sa Alex Kristanovic, med-gründer av internett-leverandøren Beonet i Jugoslavia, ifølge Wall Street Journal.

Nå forsikrer Det Hvite Hus at Internett er unntatt fra embargoen.

Til toppen