Ingen kan lese over din skulder

HP har lansert en rekke nye bærbare PC-er, en av dem med et filter som forhindrer sniklesing

HP har lansert en rekke nye bærbare PC-er, en av dem med et filter som forhindrer sniklesing

I går lanserte HP ti nye serier med bærbare PC-er beregnet på profesjonelle. Lanseringen omfatter alt fra ultraportable maskiner til kraftige bærbare arbeidsstasjoner. Alle maskinene skal være klargjort for Windows Vista.

I det ultraportable segmentet starter HPs nye tilbud med Compaq nc2400 på 1,3 kilogram. Denne maskinen er 2,5 centimeter tykk og har en bredskjerm på 12,1 tommer. Som alternativ tilbys den kraftigere 4400-serien med Core Duo-prosessor og 12,1 tommers skjerm i vanlig format. Med HPs tolv cellers «Ekstrem Batteri» skal man kunne arbeide opptil 16 timer mellom hver lading.

I neste vektklasse tilbys først 6300-serien på 2,7 kilogram og fire timers batteri, dernest nc6400 for den som først og fremst er opptatt av å kunne være oppkoplet til en hver tid.

nc6400 har ikke bare trådløst lokalnett, men også innebygget 3G/Edge/HSDPA. Siden man da kan bruke den i alle slags miljøer, tilbyr HP også et spesial tilpasset filter, «Privacy Filter», som sikrer at bare brukeren er i stand til å lese det som står på skjermen. Det er en nødvendighet når man sitter i travle områder med trange seter og mange forbipasserende.

Videre omfatter nyhetene tre kraftige bærbare med 15,4 tommers bredskjerm (nx7400, nc8430 og nw8440, samt ytterligere to som er så kraftige at HP kaller dem arbeidsstasjoner (nx9420 og nw9440). Skjermene på disse er i bred format, og måler 17 tommer.

Noen av nyhetene er tilgjengelig fra i dag, de øvrige loves i løpet av mai og juni.

    Les også:

Til toppen