KARRIERE

- Ingen krise på gang i IT-næringen

Den norske IKT-bransjen har ikke noe å frykte selv om det er finansuro, mener Per Morten Hoff i IKT-Norge.

Finansuroen har også påvirket den norske IT-bransjen. Selv om IT-ledigheten er på et bunnivå, ser man et dramatisk fall i etterspørselen etter arbeidskraft. På bare et halvt år har etterspørselen falt med hele 62 prosent fra 4.012 ledige stillinger i mars til snaue 1.500 IT-stillinger i september.

IKT-Norgesjef Per Morten Hoff mener likevel IT-bransjen ikke har noe å frykte.

- IT-næringen er på langt nær den bransjen som er dårligst stilt og vi ser ingen ekstreme gråe skyer, sier Hoff til digi.no.

Flere av IKT-Norges medlemmer rapporterer om store oppdrag på gang reservert i lang tid framover.

Likevel mener Hoff at vi må forberede oss på at arbeidsmarkedet vil roe seg noe ned.

- Vi snakker ikke om dramatiske endringer, men jeg tror bedrifter vil være mer forsiktig med nyansettelser. Den store jakten på folk og masseansettelser vil gå noe ned framover, uttaler Hoff.

Han mener det vil være store individuelle forskjeller på hvordan bedriftene ansetter folk framover men større bruk av vikarbyråer og fleksible løsninger.

Hoff frykter at noen bedrifter kan få problemer med finansiering hvis bankkrisen fortsetter og at markedet vil roe seg ned.

- Det vil være veldig oppmerksomhet på å følge markedet fra dag til dag, og vi kan forvente en kortsiktig utflating i år og første halvår 2009, sier han.

Det er likevel store offentlige og private oppdrag på gang, og også i dårlige tider er det mange bedrifter som bevisst investerer.

- IT-folk med kompetanse og utdanning vil ha jobb i mange år framover, spår han.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.