RESULTATERFINANS

Ingen nyheter - ingen spenning

- Impulsløst og lite interessant. Slik beskriver aktørene mandagens handel i teknologiaksjer på Oslo Børs. Eneste interessante handel var Getronics' salg av nye 335.000 ARK-aksjer.

Jørgen Christiansen
5. jan. 1998 - 17:57

- I dag er det handlet i defensive aksjer, opplyser en analytiker. Innenlandske konsumaksjer og de store og tunge selskapene dro mestepartene av handelen. Dermed ble det heller dødt på IT-siden, og indeksen tuslet ned ynkelige fem poeng etter fredagens lille hopp oppover.

Det ser ut til at Sundal & Collier klarte å plassere nye 335.000 aksjer for Getronics på kurs 90 kroner fordelt på tre poster. Hvem som kjøpte er foreløpig ikke kjent, så om aksjen får den tiltenkte spredningen er uvisst.

Blant de teknologiorienterte aksjene noterer vi at Elkjøp fikk en liten korreksjon nedover etter fredagens kursløft. Selskapet begynner nå å bli høyt priset. Til dem som er bekymret sier informasjonsdirektør Erling Thune i Elkjøp til digi.no at de er godt fornøyd med avslutningen på fjoråret. Vi tolker den uttalelsen dithen at utviklingen har vært marginalt bedre enn ventet fra selskapet selv.

NetCom berørte mandag 190 kroner igjen og endte med toppnotering 188 kroner på et heller tynt volum. Stadige tilbud om lavere telefonregninger på nyåret, og et bybilde tapetsert med kvinner som spriker med beina har altså foreløpig ikke gitt markedet nevneverdig negative assosiasjoner.

Markedet venter fremdeles på at Agresso skal løfte på sløret over sin annonserte OEM-kontrakt. Apropos forventninger - det synes å være enighet om at PC-Systemer har en hyggelig pris, men det hjelper lite så lenge det ikke "skjer noe" i selskapet og Boasson og Sundal sitter i ro. Ingen av de nevnte herrer selger seg vel ut på dagens kurser, og ingen større aktører er villige til å gå inn uten påvirkningsmuligheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.